BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,41
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

'Huzur Sokağı' galasında özel seyirciler

Şule Yüksel Şenler'in ''Huzur Sokağı'' romanından uyarlanan tiyatro oyununun galasına Emine Erdoğan da katıldı

Abone ol

Şule Yüksel Şenler'in ''Huzur Sokağı'' romanından uyarlanan tiyatro oyununun galası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

Daha önce beyaz perdeye aktarılan ve şimdi de televizyonda dizi olarak seyirci karşısına çıkan 'Huzur Sokağı' Temaşa Tiyatrosu tarafından sahneye taşındı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen oyunun gala gecesine, Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Şule Yüksel Şenler’in eseri ve duruşu ile Türkiye’de özgürlüklerin yaşanmasında katkısı olduğunu belirten Emine Erdoğan, eserin hala diri olmasını da buna bağladı. Emine Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti: “Eğer bugün inanç özgürlüğü belli standartlara ulaşmışsa, kuşkusuz Şule Hanım'ın mücadelesinin bunda katkısı vardır. Eğer bugün genç kızlarımız, inançları doğrultusunda giyinip, okullarda özgürce okuyabiliyorsa, Şule Hanım'ın bunda mutlaka ve mutlaka izi vardır. Şule Hanım, bir yazara, bir aydına, bir kanaat önderine düşen neyse, o sorumluluğu hakkıyla yerine getirmiştir. Hayatı boyunca davasını her şeyin önünde tutmuş, kendisi acılar çekerken, çile çekerken, arkasından milyonların yürümesini ve ışığa kavuşmaların bir teselli olarak görebilmiştir.'' 

Temaşa Tiyatrosu tarafından tiyatro oyunu haline getirilen 'Huzur Sokağı'nın ekibi şöyle: "Uyarlama Firuz Erkam, yönetmen Kaan Basmacıoğlu, müzik Yücel Arzen. Oyuncuları; Özlem Sarıçamlık, Mert Yerli, Semiray Şentürk, İbrahim Coşkun, Muhammet Kınık, Uğraş Atay, Kurretulayn Matur ve Yaşar Alptekin.