BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Filistin yönetimine gözdağı

Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırılarla ilgili konuştu, insanımızı korumak için ne gerekiyorsa yapacağız diye konuştu.

Abone ol
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ''İnsanlarımızı korumak için, haklarımız için savaşacağız, bunun için ne gerekiyorsa yapacağız'' dedi.
 
İsrail bir yandan Gazze'ye yönelik havadan ve karadan saldırıları sürdürürken, Başbakan Binyamin Netanyahu da ülkesinde görev yapan büyükelçilerle İsrail'in kıyı şeridinde bulunan Askelon şehrinde bir araya geldi.
 
Toplantıda Hamas'ın, Gazze'den İsrail'in güneyine yaptığı roket saldırılarını şikayet eden Netanyahu, ''Bu tür bir saldırıyı kabul edebilecek dünyada herhangi bir hükümet olur mu bilmiyorum, ben de İsrail Başbakanı olarak bunu kabul edemiyorum'' dedi.
 
Netanyahu, İsrail'in kararlılıkla saldırılara en sert şekilde cevap vermeye devam edeceğini belirterek, şunları söyledi: 
 
''İnsanlarımızı korumak için, haklarımız için savaşacağız, bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu sadece hakkımız değil aynı zamanda bizim görevimizdir. Dünyada vicdanı olan bir insan, vicdanı olan bir hükümet bizim burada insanlarımızı koruma hakkımız olduğunu kabul edecektir ve bu da bizim yapacağımız şeydir.''