BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de korkulan oldu! PYD orayı da işgal etti

SURİYE 'de yine çok sıcak gelişmeler yaşanıyor. PKK'nın Suriye kolu PYD, Fırat Nehri'nin doğusunda Deryrizor il merkezinin 22 kilometre doğusundaki Cefre petrol sahasını kontrolüne aldı.

Abone ol

Suriye'nin Irak sınırındaki enerji zengini Deyrizor ilinde ilerleyen ABD destekli terör örgütü PKK/PYD, petrol sahalarından birini işgal etti.

PKK/PYD'nin 9 Eylül'de ABD desteğiyle başlattığı Deyrizor operasyonu devam ediyor. Deyrizor kent merkezinin kuzeyine ulaşan terör örgütü PKK/PYD, son olarak kentin kuzeydoğusundan Suvar beldesini, kuzeybatıdan ise Fırat kıyısındaki Kasra beldesini ele geçirmişti.

PETROL SAHASINI KONTROL ALTINA ALDILAR

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, örgüt, Fırat Nehri'nin doğusunda Deryrizor il merkezinin 22 kilometre doğusundaki Cefre petrol sahasını kontrolüne aldı. Terör örgütü PKK/PYD, 24 Eylül'de de Deyrizor'un kuzeydoğu kırsalındaki en büyük gaz tesisi "Konoko"yu işgal etmişti.



SURİYE'NİN EN BÜYÜK PETROL SAHALARI

Suriye'nin en büyük petrol sahalarını oluşturan 11 yatak, nehrin doğusunda yer alıyor. Deyrizor'u ikiye bölen Fırat Nehri’nin doğusundaki El Ömer, Tanak, Vard, Afra, Kevari, Cefre, Carnuf, Azrak, Kahar, Şueytat ve Galban petrol sahaları, tahmini hesaplamalara göre Suriye’nin enerji kaynaklarının yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

ESAD GÜÇLERİ PYD'NİN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞTI

Diğer yandan Rusya destekli Beşşar Esad rejimi güçleri de geçen ay Fırat'ın doğusuna geçerek PKK/PYD'nın önünü kesmeye çalışmıştı. Bu gelişmeden sonra rejim güçleri, başka bir hamle yapmadı.