BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Akşener anketi sonuçları Engin Ardıç yorumu bomba

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, bugünkü yazısında Meral Akşener'in yeni partisiyle ilgili yayınlanan son anket sonuçlarını kendine has üslupla yorumladı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, Meral Akşener'i uçuran seçim anket sonuçlarını dalgaya aldı.

"Anket panayırı" başlıklı köşe yazısında kendine özgü dille muhalif medyanın gündeminden inmeyen anket sonuçlarını ele aldı.

"Türkiye çapında düzenlenen bu panayıra bütün sazanlar davetlidir!" diye giriş yapan yazar, anketler için "Seçime daha bir buçuk yıl var ama olsun, "defolu", çürük mallar şimdiden satışa sunulmuştur." ifadelerine yer verdi.

Anketlerin birinde AK Parti'nin oyunun yüzde 38 göründüğüne dikkat çeken yazar, "Bendeniz Türkiye şartlarına daha uygun bir açıklama getiriyor ve anket sonucu farklarında çok basit bir "puştluk" arıyorum" diye yazdı.

Meral Akşener'in anketlerde yüzde 14 göründüğünü hatırlatan Ardıç, bazılarında yüzde 10 küsürlerde olduğuna dikkat çekerek yazını böyle tamamlıyor:

MERAL HANIM'I "İTTİRME" KAMPANYASI

(...)Nasıl oluyor bu? Olurmuş.
Muhalif basının Meral Hanım'ı "ittirme" kampanyasında muhalif anketçiler de kendilerine düşen görevi üstleniyorlar.
Meral Hanım'ın MHP'den oy çalacağı kesin. (Buradaki "çalma" lafın gelişidir, kötülük aramayınız.) CHP saflarından da "Kılıçdaroğlu'ndan memnun olmayanların" oylarını alabilir.
Ama AKP'den?... Zor.
Bunun anlamlı yüzdelere ulaşabilmesi için (henüz adı bile belli olmayan yeni parti için yüzde 4 dahi anlamlı yüzdedir), AKP içinde anlamlı bir "gayrımemnunlar" kitlesinin varlığı gerekiyor.
Biz "Tayyip'siz AKP" taraftarlarının basında üç-beş "Davutoğlu yalakasından" ibaret olduğunu sanıyorduk...
Hem bütün bunların ne önemi var?
İktidar mecliste değil Beştepe'de belirlenecek.
Az kalsın Çankaya diyecektim.
Cumhurbaşkanlığı seçimini "ikinci tura bıraktırabilirlerse" mutlu olacaklar, ufukları bunun ötesine geçemiyor.