BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Süperman zannedilen çocuk

Öyle bir hastalıkla doğdu ki, daha üç yaşında olmasına rağmen Süperman'i aratmayan bir gücü var

Abone ol

İNTERNETHABER

Sadece üç yaşında olmasına rağmen 2 kilonun üstündeki eşyaları rahatlıkla taşıyabiliyor, jimnastik konusunda harikalar yaratıyor ve daha da ilginci tüm bu özellikleri neden olan doğuştan sahip olduğu bir eksiklik.

3 yaşındaki Liam Hoekstra, kas kitlesini arttıran ve vücut kilosunu düşüren myostatin eksikliği ile doğdu. Bu hastalık bilindiği kadarıyla yer yüzünde sadece bir kaç çocukta görülmüş.

13 kg ağırlığında olan Liam'ın vücudu yaşıtlarına oranla % 40 fazla kas barındırıyor ve hızlı işleyen metabolizması nedeniyle günde en az 6 kez yemek yiyor.

Doğduğunda evlatlık olarak ona sahip çıkan ebeveynleri çocuğun daha sekiz aylıkken merdiven çıkmaya başlamasıyla garipliği fark ediyor. Anne Dana Hoekstra, dünyada sayılı jimnastikçinin yapabildiği demir haç işareti yaptığı sırada, oğlunda bir şeylerin tuhaf olduğunu kabullenmiş ve doktora götürmeye karar vermiş.

Neil ve Dana Hoekstra çifti, çocuklarının bu muhteşem yeteneği çok konuşulduğu halde, televizyona ya da gazetelere çıkmak istemiyorlar. Bunun Liam'ın psikolojisini olumsuz etkileyeceğini düşünüyorlar.

'SÜPER ÇOCUK' DİYORLAR

Evlatlık edindikleri için, Liam'ın ilk tuhaflıklarını fark ettiklerinde biraz korktuklarını söylemeden edemiyor anne ve babası. "Ne de olsa Süperman'in hikayesi de biraz böyle başlıyordu" diyorlar.

Liam, şimdi bir jimnastik kursunda koçu Phil Bishop ile çalışarak fazla enerjisini akıtmaya çalışıyor. Koç Phil, Liam'ın ileride çok büyük bir atlet olacağını söylüyor.

Ayrıca bilim adamları da, çocuğun bu durumunun ileride kas büyümesi, kontrolü ve güç konusundaki çalışmalara da ışık tutabileceği görüşündeler.

Süper Çocuğun Videosu Haberin Devamında...

[PAGE]