BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.398,60
HABER /  POLİTİKA

DTPden tehdit mektupları

Güneydoğu'daki seçim sonuçlarının yankısı sürüyor. Başbakan Erdoğan bölgedeki rakibi DTP'ye suçlamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan DTP'nin yerel seçimlerde Güneydoğu'da terör estirdiğini ve seçmeni tehdit etiğini savundu.

G20 zirvesine katılmak için gittiği İngiltere’nin başkenti Londra’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı haftalık bilgiledirme toplantısında Güneydoğu'da alınan seçim sonuçlarına ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerinde, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Bunu değerlendirme yetkisi bende değil. Kişisel bir değerlendirme, o bende kalmalı. Her açıklama sahibi bu değerlendirmeyi halka verdiği gibi, tabii ki kişisel olarak bir değerlendirme varsa o bende kalmalı. Çünkü ben de şu anda yetkili konumdayım ve o bölgede seçim yarışının içinden çıkmış birisiyim. Hangi şartlarda nasıl bir seçim yaşadığımızı açıkladık. Yani tehditlerle bir seçim yarışı orada yaşanmıştır. Vatandaşlar evlerinin altından atılmış mektuplarla ciddi tehditler almıştır. Yani demokratik ortamdır buna diyemem. Sıkıntılı bir ortamda ne yazık ki Güneydoğuda bir seçim yaşanmıştır. Ama buna rağmen birilerinin iddia ettiği gibi, şu anda seçimin oradaki neticesinde, Güneydoğuda da Doğuda da yüzde 34,24 gibi bir oy oranıyla, miktara vurduğunuz zaman da miktarla da partimiz yine birinci parti olarak çıkmıştır. Güneydoğuda da Doğu Anadolu'da da, bunun altını özellikle çiziyorum.''