BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.383,57
HABER /  GÜNCEL

Kadıköyde polis dayağı mı?

Kadıköy'de, polis otomobiliyle kazaya karışan avukat ve asistanının polisler tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Abone ol

Ekip otomobilinde elleri kelepçeli şekilde dolaştırılan ve darp edildiği ileri sürülen avukatın omuzu çıktı. Hastaneden darp raporu alan avukat Malik Zengin ile asistanı Damla Taş, olaya karışan polislerden şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre olay, Kadıköy Eğitim Mahallesi Poyraz Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, akşam saatlerinde evine gitmek için iş yerinden çıkan avukat Malik Zengin'in otomobiline Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı resmi polis otomobili çarptı. Tutanak tutturmak isteyen Zengin ile polisler arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesiyle iki polis otomobilinde bulunan polis memurları, Malik Zengin'i darp etmeye başladı.

Polislere avukat olduğunu söyleyen Zengin, kelepçelenerek otomobile bindirildi. Zengin'le aynı otomobilde bulunan ve kavgayı ayırmaya çalışan Damla Taş da polisler tarafından darp edildi. Vatandaşların müdahalesinin ardından olay yerinden götürülen Zengin, kelepçeli olduğu araçta da darp edildi. Daha sonra başka bir araca alınan Malik Zengin, yaklaşık 45 dakika karakola götürülmeyerek dolaştırılıp darp edildiğini iddia etti.

Bir süre sonra polis merkezine götürülen Zengin'in burada da ağır hakaretlere ve küfürlere maruz kaldığı öne sürüldü.

Olayı anlatan Malik Zengin, evine giderken bir polis aracının kendi otomobiline çarptığını ve tutanak tutulmasını isteyince de polisler tarafından dövüldüğünü ileri sürdü. Ellerinin kelepçelendiğini söyleyen Zengin, avukat olduğunu belirtmesine rağmen polislerin bu durumu dikkate almadığını ifade etti.

Karakola getirilmeyerek ekip otomobilinde dolaştırıldığını aktaran Zengin, bu sıradan dövüldüğünü ve küfürler edildiği iddialarında bulundu. Olayda kolunun çıktığını ve darp nedeniyle vücudunda çürükler oluştuğunu ifade eden Zengin, hastaneden rapor aldığını ve kulağında da işitme kaybı olduğunu dile getirdi. Zengin, olaya karışan polislerden şikayetçi olduğunu ve sonuna kadar bu olayın peşini bırakmayacağını kaydetti.

Zengin'in asistanı Damla Taş da, polislerin kavgayı ayırmak isterken kendisini de darp ettiğini söyledi. Olayın ardından sinir krizi geçirdiği belirten Taş, hastaneden rapor aldığını ve kendisinin de polislerden şikayetçi olduğunu ifade etti.

İstanbul Barosu tarafından olayla ilgili görevlendirilen Avukat Hakları Merkezi (AHM) Genel Sekreteri Coşkun Karakaş, polisin suçüstü haricinde bir avukatı savcılık talimatı olmadan gözaltına alamayacağını ve kelepçe takamayacağı belirtti. Yaşanan olayda Avukat Zengin'in polisler tarafından darp edildiğini ve ağır küfürlere maruz kaldığını ileri süren Karakaş, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

İstanbul Barosu avukatlarından Cenk Kaya Karatün de, gece yarısına kadar beklemelerine rağmen olaya karışan polislerin teşhisinin gerçekleşmediğini aktardı. Karatün, polisler hakkında şikayetçi olduklarını belirtti.

İşlemleri gece saat 01:30 sıralarında biten Zengin ve Taş, avukatlarıyla birlikte polis merkezinden ayrıldı.