BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,54
ALTIN 2.381,42
HABER /  GÜNCEL

Yazıcıoğluna çok gizli davet

Muhsin Yazıcıoğlu, kazadan bir hafta önce çok gizli bir davet aldı. Seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen o davete katıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazadan kısa bir süre önce Ergenekon Soruşturmasıyla ilgili olarak savcılığa çağrıldığı ve ifade verdiği iddia edildi.

İnternethaber'in aldığı bilgiye göre Yazıcıoğlu'nun özellikle Ergenekon ve PKK konusunda savcıya ifade verdiği iddia edildi. Helikopter kazasından bir hafta önce savcılığın çok özel bir davetle Yazıcıoğlu'nun savcılığa çağırdığı ve Ergenekon konusunda çeşitli sorular sorulduğu kaydedildi. Yazıcıoğlu'nun bu davetini parti yönetiminden bir kaç kişiyle paylaştığı ve savcının görüşmede BBP liderine çok önemli bazı detay sorular sorduğu kaydedildi.

BİRAND'IN ERGENEKON İDDİASI

İnternethaber'in "Yazıcıoğlu'nu davet başlıklı" haberi Kanal D'de ise farklı iddialarla gündeme getirildi. Kanal D'de yayınlanan haberde, Yazıcıoğlu'nun Ergenekon'un gizli tanığı olduğu ve savcılara bilgi ve belge temin ettiği iddia edildi. Haberde özellikle Dink cinayetiyle ilgili Yazıcıoğlu'nun savcılara bilgi verdiği kaydedildi.

BBP İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

İnternethaber'in gündeme getirdiği özel davet haberi Ankara'ya bomba gibi düştü. Bu arada BBP'den akşam saatlerinde yapılan açıklamada Kanal D'nin haberi yalanlanırken, geçtiğimiz hafta verdiği iddia edilen ifadeyle ilgili herhangi bir açıklama yer almadı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, helikopter kazasında hayatını kaybeden Parti Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, ''Ergenekon davasına bakan savcılara bilgi ve belge verdiği şeklindeki yayınların gerçeği yansıtmadığını'' bildirdi.