BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Süper savcıyla ilgili olay karar

MİT'çileri ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya görevden alındı

Abone ol

İNTERNETHABER- MİT depreminde hükümetten ikinci karşılık geldi. MİT'çileri ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya görevden alındı. KCK savcısı yerine İbrahim Işık ve Adem Özcan görevlendirildi.

MİT DEPREMİ EMNİYETİ DE VURDU

MİT operasyonundan sonra görevden alınan emniyet müdürlerinin yeni yerleri belli oldu

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MİT depreminde geride bıraktığımız hafta içinde şok üstüne şok yaşandı. KCK dosyası kapsamında Hakan Fidan ile 3 MİT'nin şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılması sonrasında KCK davasına bakan 2 emniyet müdürü görevden alınmıştı.

Hükümet kriz yaratan Fidan olayı üzerine bir adım daha atmış ve özel yetkili mahkemeler ile süper savcıların yetkilerini kısıtlamak için kanun teklifi hazırlamıştı.

İKİNCİ RAUND

O teklif yasalaşmadan KCK'nın süper savcısı Sadrettin Sarıkaya, krizi daha da derinleştiren karşı bir hamle yapmıştı. Sarıkaya, mahkemeye "görevsizlik dilekçesi" gönderen ve ifadeye gitmeyeceğini bildiren Hakan Fidan için talimatla ifadesinin alınması kararı çıkarttırmıştı. Diğer 3 MİT'çi içinde "görüldekleri yerde tutuklanma" kararının altına imza atmıştı.

İşte bu son hamleden sonra gözler Ankara'ya çevrilmişti. Dün yaşanan krizdeki ikinci perdenin hükümet kanadından karşılığı bugün geldi.

AK Parti, devlet içinde krize sebep olan Süper Yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya'yı görevinden aldı. Şimdi gözler krizin merkezi olan yargı cephesinde... 

GÖREVDEN ALINAN SAVCIDAN İLK AÇIKLAMA

Savcı Sarıkaya görevden almayla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Sarıkaya, ''Başsavcının takdiridir biz görevimizi yaptık'' dedi.