BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

İktidarı sarsan savcıdan ilk sözler

MİT'çileri ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya görevden alınması sonrası böyle konuştu.

Abone ol

Savcı Sadrettin Sarıkaya, KCK soruşturmasında görevden alınmasını "Bugün öğrendim. Başsavcının takdiridir" sözleriyle değerlendirdi.

İKTİDARI TERLETTİ

AK Parti iktidarının 9 yıllık döneminin en sıkıntılı günlerini yaşadı, tehlikeyi hep askerden bekleyen hükümet, yargıdan gelen sürpriz hamleyle neye uğradığını şaşırdı. Bazı çevreler bu durumu 'yargı muhtırası' olarak gördü. 

HÜKÜMET BASKIN YEDİ

Başbakan Erdoğan'a ameliyatını bile bir gün sonraya erteleten kriz büyük ölçüde atlatıldı. Karşılıklı hamlelerle geçen iki gün süren savaşın sonunda son sözü iktidar söyledi. Hükümeti zor durumda sıraktığı söylenen olay savcı görevden alındı. Gözler iktidarı sarsan savcının ne diyeceğine çevrildi.

SORGU SIRASINDA ÖĞRENDİ

Savcı Sarıkaya, KCK soruşturması dosyasındaki görevinden alındığı bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde öğrendi. Bir soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin ifadesini almak için adliyede bulunan Sarıkaya, dosyadaki görevinden alındığını ‘sorgu’ arasında öğrendi.

İLK AÇIKLAMA      

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da  ifadeye çağrıldığı soruşturma dosyasından alınmasına ilişkin sorular yönelttiği  Sarıkaya, “Başsavcının takdiridir” karşılığını verdi.

“Size haksızlık mı oldu?” diye sorulan Savcı Sadrettin Sarıkaya,  “Yapacak bir şey yok. Görevimizi yaptık” dedi. Bu kararın ne zaman alındığı da sorulan Sarıkaya, “Bugün alınmış bir  karar” karşılığını verdi.

ÜÇ AYDIR BEŞİKTAŞ ADLİYESİ'NDEYDİ

Özel Yetkili Savcı Sarıkaya, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ile birlikte KCK soruşturmasını yürütüyordu. Savcı Sarıkaya ismi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Tanre ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i ifadeye çağırması ile gündeme geldi. MİT'çilerin ifadeye çağrıldığı, daha sonra 4'ü hakkında yakalama kararı çıkarıldığı süreçte Özel Yetkili Savcı Bilal Bayraktar bir seminere katıldığı için görevli olarak Kolombiya'da bulunuyordu.

Konya’nın Çumra Hâkimliği’nden 2005’de Adalet Müfettişliği’ne atanan Sadrettin Sarıkaya, 2011’de de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Sarıkaya daha sonra özel yetkili savcı olarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görevlendirildi. Yaklaşık 3 aydır Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görev yapan Sarıkaya KCK soruşturmasını yürütüyor.

GÖREVDEN ALINAN İKİ MÜDÜR ANKARA'YA ATANDI

İçişleri Bakanlığı kararı ve İstanbul Valiliği tebliğiyle hafta içi görevden alınan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Kontrol Komuta Merkezi'ne, İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı emrine, geçtiğimiz görevden alınan terörle mücadeleden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in ise Ankara Polis Akademisi'ne atandığı belirtildi.