BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.401,09
HABER /  GÜNCEL

Sünnet düğününde dolar yağmuru

Şanlıurfa'da bir aşiretin sünnet düğününde dolarlar havada uçuştu. Saçılan paralar bavulda toplandı.

Abone ol

Şanlıurfalı işadamı ve tanınmış aşiretlerinden Selman Karahan'ın oğullarının sünnet düğünü Harran Otel'de sanatçı Ceylan'ın da sahne aldığı bir törenle yapıldı.

Karahan aşiretinin sünnet düğününde yağmur gibi dolar yağdı. Davetliler Kürtçe ve Türkçe türküler eşliğinde pistte halay çekenlerin üzerine dolar atmak için birbirleriyle yarıştı.

Karahan aşiretinden 11 yaşındaki Sertaç'ın kirveliğini Fatih Bucak yaparken, 8 yaşındaki Murat'ın kirveliğini ise Şanlıurfalı ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'i vekleten sanatçı Faruk Tuncel yaptı.

Sanatçı Ceylan'ın sahne aldığı düğünde davetliler deste deste dolar atma yarışına girdi. Havai fişeklerle renklendirilen düğünde kirve sanatçı Faruk Tuncel de sahne aldı.

Halay çeken ve sahne alan sanatçıların üzerine saçılan dolarları görevliler müzisyenlere verirken, müzisyenler toplanan dolarları çantalara doldurdu.

Yöresel kıyafetli kadınların davul zurna eşliğinde halay çektiği düğünde sanatçı Ceylan'ın sahne aldığı sırada davetliler dolar saçmak için birbirleriyle yarıştı.

Düğünde önce sünnet kıyafeti ile sahneye çıkan ve ardından efe kıyafeti giyerek zeybek oynayan Sertaç ve Murat Karahan kardeşler piste oynarken yakınları ve davetliler deste deste dolarları saçtı.