BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,40
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sezen Aksunun sürprizi yeni keşfedildi

Sezen Aksu'nun, yeni albümünün sonuna sadece sabırlı hayranlarının keşfedebileceği bir sürpriz gizledi.

Abone ol

2'nci CD'nin 14'üncü şarkısından sonra müzikçaları kapatmayanlar, sanatçının kardeşi Nihat için yazdığı ve kartonette adı bile geçmeyen şiirini dinleyebiliyor.

Sürprizi kimse keşfedemedi
Sezen Aksu, 13 yıl önce yazdığı ve ilk kez kardeşi Nihat'a dinlettiği "Muhabbet Kuşları"na son albümü "Yürüyorum Düş Bahçeleri'nde"de yer verdi. Ancak bir sürpriz yaptı ve ilk CD'nin 15'inci parçası olan bu şarkıyı, arkasına kardeşi için yazdığı özel şiiri ekleyerek ikinci CD'nin sonuna da gizledi! Albümün son parçası "İtirafçı Olma"dan sonra müzikçalarını kapatanlar, yaklaşık 20 saniyelik sessizliğin ardından başlayan bu sürprizi şimdiye kadar keşfedemedi.

Kardeşini ağlatan şarkı
"Muhabbet Kuşları"nın öyküsü ise ilginç: Sezen Aksu şarkıyı tamamladığında ilk dinleyen, tam o sırada eve gelen kardeşi Nihat olmuş. Her zaman duygularını gizleyen kardeşi, o günlerde bir yakınını kaybettiği için kendini tutamayıp ağlamaya başlamış. O günden beri de eserin Aksu'nun hayatında çok özel bir yeri varmış. İşte 13 yıllık şarkıyı yeni albümünde tekrar yorumlayan sanatçının, kardeşi için yazdığı çok özel şiir:

Seni canımdan çok seviyorum
Tam 13 yıl olmuş bu şarkıyı yazalı/ Kederin nöbetçi kara bulutlar gibi başımızda dolaştığı yıllar/ Sonra sevincin sonra yine acının baskın geldiği zamanlar yaşadık/ Hayat böyle bir şey herkes için/ Biraz daha anladık/ Ve o eşsiz büyük dengenin içinde hepsinin bir değeri olduğunu/ Ve değer bilmek gerektiğini/ Sevgili kardeşim/ Senin için söyledim/ Seni canından çok seven ablan...