BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  GÜNCEL

Hastalanmadan nasıl yaşanır?

27 yıllık alternatif tıp birikimini kitaplaştıran Dr. Yegane Mutlu, yanlış beslenmenin vücudu zehirlediğini söylüyor.

Abone ol

Son yıllarda çok fazla ilgi gören alternatif tıp kitaplarının sayısı her geçen gün artıyor. Onlardan biri olan Hastalanmadan Yaşayın kitabı yıllardır alternatif tıp üzerinde çalışan Dr. Yegane Mutlu tarafından kaleme alındı. Mutlu, Bakü Tıp Fakültesi’ndeki eğitiminin tamamladıktan sonra akupunktur, Çin tıbbı, canlı kan muayenesi eğitimlerinin yanı sıra ünlü Djuna Davitaşvili’nin biyoenerji okulunu bitirdi.

insan sağlığında suyun önemini vurgulamak için vücudu akvaryuma, organları da balıklara benzeten Mutlu, balıkların sağlıklı yaşaması için akvaryum suyunun devamlı temizlenmesi gerektiğini söylüyor. Hastalanmamak için organların suyun dışında yeterli oksijene, doğal besinlere ve hayat enerjisine ihtiyacı olduğunu belirten Mutlu ‘Kandaki PH değeri çok önemli. Bu yüzden hangi besinlerin kanı asidik, hangilerinin kanı alkali yaptığını bilmek gerekiyor. Örneğin; brokoli, ıspanak, marul gibi yeşil sebzeler, domates, zeytinyağı, keten tohumu, limon, greyfurt, badem ve biberler vücudu alkalik hale yani vücudun asit dengesini ayarlayan sebzeler’ diyor.

MEYVE SUYUNU AZ TÜKETİN

Bu besinlerin çiğ tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Mutlu, bu şekilde tüm vitamin, mineral ve enzimleri olduğu gibi alabileceğimizi söylüyor. Mutlu ayrıca ceviz, soya sütü ve balığın asidik olmasına rağmen vücudun ihtiyacı olan faydalı yağ ve proteinleri içerdiği için bu besinlerin tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Yegane Mutlu, tercih edilmemesi gereken gıdaları ise şu şekilde sıralıyor: ‘Süt ve süt ürünleri, kabuklu deniz ürünleri, tavuk, beyaz şeker, kahve ve çay vücudu çok asidik hale getirir. Meyveler ve taze sıkılmış meyve suları da asidik. Fakat çok faydalı vitamin kaynağı olduğu için az miktarda kullanmanızı öneririm.’

‘24 saatlik tedavi orucu’ vücudu temizliyor

Açlık ile tedavi yönteminin eskilerden beri sağlığın iyileşmesi için gizli bir anahtar olduğunu söyleyen Yegane Mutlu, 24 saatlik tedavi orucunu şöyle anlatıyor: ‘24 saatlik tedavi orucu öğle yemeğinden ertesi gün öğle yemeğine veya akşam yemeğinden akşam yemeğine kadar tutulması gerekiyor. 24 saat boyunca hiçbir gıdanın tüketilmemesi gerekiyor. Damıtılmış su içebilir fakat meyve suyu tüketmemelisiniz. Oruç döneminde kendinizi kötü hissedebilirsiniz, fakat moralinizi yüksek tutun ve kendinize ‘Vücudum toksinlerden arınıyor ve daha sağlıklı olacağım’ telkini yapın. 24 saat açlıktan sonra ilk yiyeceğiniz rendelenmiş çiğ havuç ve lahana olmalı. Sos olarak üstüne taze sıkılmış limon veya portakal suyu gezdirebilirsiniz. Bu salata bağırsakları adeta süpürge gibi temizliyor. Yemeğinize haşlanmış sebzelerle devam edebilirsiniz.’

Altını ıslatan çocuğa bal
Dr. Yegane Mutlu, balın vitaminlerin muhafaza edildiği mükemmel bir ortam olduğunu söylüyor. Balda insan sağlığı için gerekli tüm vitaminlerin bulunduğunu belirten Mutlu, balın sindirim sistemine de çok yardımcı olduğunu söylüyor. Çocukların yatakta altını ıslatmasını önleyen en etkili ilacın bal olduğunu vurgulayan Mutlu ‘Bal, çocuğun organizmasında sakinleştirici etki yaratarak ve suyu çekme ve tutma özelliklerini birleştirerek yardımcı oluyor’ diyor. Balın uyku ilacı olarak da kabul edildiğini belirten Mutlu uyumakta zorlanan kişilere bal yemelerini tavsiye ediyor.