BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.397,54
HABER /  POLİTİKA

DTPli Türkün dediği çıktı!

İrtica eylem planıyla ilgili DTP'li Ahmet Türk'ten ilginç açıklamalar. Türk ayrıca Evren ile ilgili tartışmalara da katıldı.

Abone ol

DTP lideri Ahmet Türk, "İrtica Eylem Planı”yla ilgili olarak, “Belge sahte olsa ne olacak, doğru olsa ne olacak? Siyaset vesayet altındadır'' dedi.

DTP'li Türk incelemeden önce kendilerinin 'bir şey çıkmayacağı' yönündeki tespitlerinin doğru çıktığını savundu.

DTP'nin de içinde yer aldığı ''Çatı Partisi Girişimi Koordinasyonu''nun düzenlediği ''Demokrasi İçin Birlik Konferansı'', Yılmaz Güney Sahnesi'nde başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan DTP Genel Başkanı Türk, Taraf gazetesinde yayımlanan “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesiyle ilgili gelişmeleri de değerlendirdi.

'HİÇ BİR ŞEY ÇIKMAYACAK'

Belgeyle ilgili askeri savcılık inceleme başlatmadan önce parti grup toplantısında ''hiçbir şey çıkmayacağı'' yönünde tespit yaptıklarını anlatan Türk, şunları söyledi: ''Ne demişsek, sonuç o şekilde çıkmıştır. Peki bu belgenin gerçek ya da sahte olması bir şeyi değiştiriyor mu? Hayır, değiştirmez. Hepimiz Türkiye'yi biliyoruz. Darbe, muhtıra, postmodern darbe, andıç ve belgeler gördük. Belge sahte olsa ne olacak, doğru olsa ne olacak? Sahte olduğu zaman askerin demokrasi üstünde vesayeti var mıdır, yok mudur, diye kimse tartışacak mı? Hayır tartışmayacak. Çünkü bütün Türkiye biliyor ki, siyaset vesayet altındadır.''

SADECE 12 EYLÜL DEĞİL

''12 Eylül'de askerler müdahale etmek zorunda kaldı'' diye açıklamalar yapıldığına dikkati çeken Türk, ''Bizim talebimiz sadece Kenan Evren'in ya da 3-5 komutanın yargılanması değil. Eğer şeffaf ve demokratik bir Türkiye istiyorsak, geçmişi yargılamamız lazım. Geçmişte yaşananların ortaya çıkarılması lazım'' diye konuştu.