BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,83
ALTIN 2.414,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sümerbank'ın bahçesi park oluyor

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, eski Sümerbank Fabrikası bahçesine; kültür ve spor parkı yapımına başlandı.

Abone ol

Adıyaman'da, önce kapanan daha sonra özelleşen eski Sümerbank'ın 22 bin metrekarelik alanında yapılacak olan parkın 2 etap halinde gerçekleşeceği belirtildi.

İlk etabında; 2 adet çocuk oyun alanı, fitnes alanı, yürüyüş yolu, basketbol sahası, gençler için 1 adet kaykay pisti ve vatandaşların piknik yapabilecekleri çeşitli alanlar yer alacak.

Yapılacak olan parkın güzel bir mekan olacağını belirten Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Bu parkımızın en büyük özelliği çocukların yararlanabileceği kaykay pistinin olmasıdır. Şehrimizde ilk kez böyle bir pist yapılıyor. Olası yaralanmalara karşı pistin zemini laminantla kaplanacak. İlk etap çalışmamızı 2010 yılı sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz. İkinci etap tamamlanınca; içerisinde her türlü hizmeti sunabilecek nitelikte bir adet kafe, büyük bir havuz, oturma bankları ve amfi tiyatro bulunacak. Halkımız bu güzel mekanda dinlenebilecek, bolca vakit geçirecek" şeklinde konuştu.