BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MFÖ Kartallıları coşturdu

Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan, Kartal Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla sürüyor.

Abone ol

Festivalin Cuma konukları MFÖ, Grup Nena ve Ritüel Dans Gösterileri oldu.

MFÖ ‘Kartal’ı Seviyoruz’ derken, Fuat ‘Zaten Kartallıyız’ dedi. Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz’ün “Politikacılar hiçbir zaman sanatçıların önüne geçemez. Sanatçılar ne kadar öndeyse o ülke o kadar ileridedir” dediği festival üç gündür süren Yelken Yarışlarıyla da renkleniyor.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Kartal Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla sürüyor. Cuma akşamı MFÖ, Grup Nena Kartallıları coştururken, Ritüel Dans Gösterisi izleyenleri büyüledi. Kartal Kültür ve Sanat Festivali ilçe genelinde on ayrı noktaya yayılan Model Uçak Atölyesi, Resim Seramik Atölyesi, Cam Atölyesi, Çocuk Tiyatroları, Satranç Turnuvaları ile sürüyor. Festival kapsamında 25 yayınevinin katıldığı Kitap Fuarı’da Kartallılardan yoğun ilgi görüyor.

Kartal Meydanını dolduran binlerce Kartallı Grup Nena’nın şarkılarıyla coşarken, Ritüel Dans Gösterileriyle büyülendi. Coşkunun doruğa çıktığı anda sahne alan MFÖ, birbirinden güzel şarkılarını meydanı hınca hınç dolduran büyük koroyla birlikte söyledi. Yalnızlık Ömür Boyu, Buselik Makamına, Sude, Sarı Laleler, Yandım, Sakın Gelme, Psikopat, Olduramadım, Ne Bileyim Ben, Mecburen, Ali Desidero gibi parçaları dev koroyla seslendiren MFÖ’nün sahne performansı izleyenlerden tam not aldı. Öte yandan MFÖ’de izleyenlerine yıldızlı on verdi. MFÖ izleyicileri ikiye bölerek koro çalışması yaparken, halkı coşturdu. Mazhar gözlemci olurken, Fuat ve Özkan’ın şefliğinde ikiye böldükleri izleyiciler de gruptan yıldızlı on aldı. Kartallılar MFÖ’nün yaklaşık iki saat sahne aldığı konseri bazen dans ederek, bazen oynayarak, sonuna dek aynı coşkuyla izlediler.

MFÖ’ye festivale katılımlarından dolayı teşekkür eden Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz’ün “Politikacılar hiçbir zaman sanatçıların önüne geçemez. Sanatçılar ne kadar öndeyse o ülke o kadar ileridedir” sözleri alanı dolduran binlerce seyirci tarafından coşkuyla alkışlandı. Başkan Öz “Yılların eskitemediği bu güzel dostlarımıza bu güzel geceyi yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Çok güzel bir akşam yaşattılar bize. Beni en çok duygulandıran, burada iki işitme engelli kardeşimizin o kadar güzel bir dansı vardı ki, onları bile eğlendirdiler. Bu sanatçılara ne kadar alkış olsa azdır” dedi. MFÖ’ye katılımlarından dolayı ilçenin simgesi Kartal Maketlerini Başkan Altınok Öz eşi Feray Öz’le birlikte sundu.

Mazhar Fuat Özkan Kartal Belediyesi’nin yeni sloganını ‘Kartal’ı Seviyorum’ söylerken, mikrofonu yeniden alan Fuat “Zaten Kartallıyız, Kartallıyız” dedi. MFÖ Başkan Öz’ün isteğiyle ‘Ele Güne Karşı’ ile geceyi noktaladı.