BIST 10.250
DOLAR 32,35
EURO 34,76
ALTIN 2.391,68
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon'a selam!

Rize'de halka seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'ibadetini yapması engellenen kişi bana gelsin' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kim ben ibadetimi yapmakta engelleniyorum derse gelsin beni bulsun' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: İnsanlarımızın etnik kimliğine saygılıyız. Herkesin inancı başımızın üstünde. Kim ben ibadetimi yapmakta engelleniyorum diyorsa gelecek Kemal Kılıçdaroğlu'nu bulacak. Ben onun sorunu çözceğim.

HABERAL'A SELAM GÖNDERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında tutuklanan ancak hastanede yatan Mehmet Haberal'a memleketi Rize'den selam gönderdi.

Kılıçdaroğlu, partisince Rize'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, siyasetin inançlarla ve etnik kimlikle uğraşmadığını söyledi. Hükümeti, milleti ayrıştırmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "8 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ne yaptılar? Yapmayın milleti ayrıştırmayın dedik. Açılım politikası dediler. Biz halkımıza söz veriyoruz ve iktidarımızda terörü bitireceğiz diyoruz. Bizim en büyük gücümüz halktır. Siyasette zenginleşme olamaz dedik. Siyasette insanların kimliğine saygı duyulur dedik. Ama bizi suçluyorlar. Bunları söyleyemeyecek miyiz? Hiçbir zaman hiçbir yerde milletimize yalan söylemeyeceğiz ve siyasette zenginleşmeyeceğiz dedik. Ben bunları söyledikçe geçmişimi araştırıyorlar. Rize'den sesleniyorum, 7 sülalemi değil 70 sülalemi araştırmazsanız namertsiniz. Korkmayacağız yürekli olacağız. Onurlu Türkiye'yi kuracağız." dedi.

Hükümetin kaçak çayı önlemek için bir şey yapmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, iktidarlarında buna müsaade etmeyeceklerini ve kaçak çayları imha edeceklerini anlattı. "Kaçak çaya izin verirseniz çay üreticisinin alın terini çalarsınız" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ulusal Çay Konseyi diye bir şey var. Başında da AK Partili bir milletvekili var. Bu milletvekili yurt dışından çay getiriyor, hayali ihracat yapıyor. Çay, bu bölgenin stratejik ürünüdür. Çoluk çocuk bu bölgede çay için çalışıyorlar. Recep beye sesleniyorum, çay üreticisine sahip çık yoksa bu üreticiye CHP sahip çıkacak."

Anayasa değişikliğine yönelik eleştirilerine de devam eden Kılıçdaroğlu, "Bir anayasa değişikliği yapıyorlar. Bu anayasa değişikliği fındık, çay üreticisinin derdini çözüyor mu? O zaman bu anayasa değişikliği niye geliyor. Bu anayasa değişikliğinde dokunulmazlıkların kaldırılması var mı? Yok. Bir milletvekili boğazından haram lokma geçmedikten sonra dokunulmazlığın kaldırılmasından niye korkar? CHP iktidarında bu dokunulmazlık kaldırılacak." ifadelerini kullandı.

Allah ile kul arasına kimsenin girmeye hakkı olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, herkesin inancına saygı göstereceklerini ifade etti. Uzaktan kumandalı hükümet olmayacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, tek kumandalarının halk olacağını belirti.

Ergenekon davası tutuklularından Mehmet Haberal'dan da söz eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Sizin bir hemşeriniz var, dünya çapında adı duyulmuş, Mehmet Haberal diye. Bu kişi doktorluğunda binlerce kişiyi ameliyat etti. Üniversite kurdu ve binlerce öğrenci okutuyor. Şu an içeride. Bu insana yazık değil mi? Buradan Haberal'a selam gönderiyoruz."

İktidarın anayasa değişikliği ile '12 Eylül 1982 darbesinin hesabını soracağız' dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Dedik ki anayasanın 15. maddesini kaldırırsanız 12 Eylül darbecisine hesap soramazsınız. Ve önergeyi verdik ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekilleri önergemizi kabul etmedi. 27 Nisan'da bir muhtıra verildi. 28 Nisan'da hükümet 'muhtırayı veremezsin' dedi. Ve erken seçim kararı aldılar. 5 Mayıs'ta Dolmabahçe'de 2,5 saat konuştular. Bakanlar Kurulu kararı ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a üstün hizmet madalyası verdiler. Gece yarısı muhtıra vereceksiniz, sonra muhtıra veren paşanın altına zırhlı araba verecek, madalya vereceksiniz. Bu anayasayı değiştireceğiz. Göreceksiniz halkIn iktidarında yapılan anayasaya başbakan da evet oyu verecektir."