BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.512,59
HABER /  POLİTİKA

Dünya Erdoğan'ı dinleyecek

Dünya'nın önde gelen kanalları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Rize'de canlı yayın yapacak

Abone ol

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, 11 Ağustos günü Rize'de yapacağı miting sonrası, dünyanın önde gelen televizyon kanalları ile Güneysu ilçesindeki evinden canlı yayın yapacağını söyledi.

İl Başkanı Karal, AK Parti Rize Teşkilatının, referandum sürecinde halkı bilgilendirme toplantıları kapsamında İyidere ilçesinde partililerle bir araya geldi. Karal, "Yapılacak olan referandum, Türkiye'nin daha demokratik bir ortama gidebilmesi adına büyük önem arz etmektedir." dedi.

Anayasa değişikliğine dair birçok ayrıntıyı referandum süreci içerisinde halka anlatmaya çalışacaklarını ifade eden Karal, "AK Parti olarak bugüne kadar gücümüzü hep milletten aldık. Onlar adına söz söyledik, onlar adına iş yaptık. Aziz milletimiz için yaptığımız Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumla milletimizin kararına başvuracağız. Biz inanıyoruz ki halkımız 12 Eylül tarihinde en doğru kararı verecektir. Burada bütün siyasi partilerin genel seçim veya yerel seçim boyutunda, sanki bir partinin güven oylamasıymış gibi direk partizanca söylemler ifade etmeleri elbette ki doğru yaklaşımlar değil. Türkiye'nin geleceği adına Türkiye'nin ilerdeki günlerinde daha demokratik ortamlar oluşturulması adına parti ayrımı yapılmaksızın 'Evet' denmesi gerekir." diye konuştu.

Ayrıca, Karal, 10 Ağustos Salı günü dünyanın önde gelen Amerikan ve Suudi Arabistan televizyon kanallarının Rize'ye geleceğini, Başbakan Erdoğan'ın 11 Ağustos Çarşamba günü Rize'de yapacağı miting sonrası, bu kanallarla Güneysu ilçesindeki evinden bir saatlik bir canlı yayın yapacağını söyledi.