BIST 10.242
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,78
HABER /  GÜNCEL

Adana'da sıcaklık 50 dereceye yaklaştı

Hissedilen hava sıcaklıklarının 50 dereceye yaklaştığı Çukurova bölgesinde Adana, adeta kavruluyor

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Adana'da hava sıcaklığı 38 derece gösteriliyor. Seyhan Atatürk Parkı'nda bulunan termometreler ise bugün öğle saatlerinde hava sıcaklığını 43 derece olarak ölçtü. Yüzde 65 nem oranı ile bu sıcaklık 4- 5 derece daha fazla hissedilerek 50 dereceye yaklaştı.

Birçok vatandaş evde kalmayı tercih ederken, dışarı çıkanlar ise Merkez ve Atatürk parkları gibi serin alanları seçti. Seyhan baraj gölü kıyısına gelen vatandaşlar ise suya girerek bunaltıcı sıcağın etkisini azaltmaya çalıştı. Sıcaktan bunalan kuşların serinlemek için su fıskiyelerine konması dikkat çekti.

Sıcaklar en çok da bicibici satıcılarına yaradı. Nişastadan yapılan ve üzerine rendelenmiş buz konularak yenen bicibici vatandaşların serinlemek için ilk başvurduğu yiyeceklerden. Adnan Menderes Bulvarı'nda bicibici satan Samet Aydın, sıcaklarla birlikte satışlarının birkaç kat arttığını söyledi.

Kentte bazı mahallelerde; aşırı sıcak ve nemden bunalan çocuklar tehlikeli olmasına rağmen DSİ sulama kanallarında serinledi. Boğulma olaylarına karşı polisler bütün kanal ve baraj gölü etrafında sürekli devriye gezdi ve suya girenleri ikaz etti. Çocuklarla başa çıkamayan polis, suya giren yetişkinler ile çocukların ailelerine kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulamaya başladı.