BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  SEÇİM

Süleyman Soylu'dan çarpıcı seçim açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Soylu, "10 Ağustos'ta yeni bir milat başlıyor. 10 Ağustos bir tarihin kapatılıp, yeni bir tarihin açılacağı gündür" dedi.

Samsun'un Bafra ilçesinde AK Parti İlçe binasında ilçe teşkilatını ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

'10 AĞUSTOS'TA YENİ BİR MİLAT BAŞLIYOR'

Soylu, "30 Mart'tan sonra yeni bir süreç başlamıştır. Ama 10 Ağustos'ta yeni bir milat başlıyor. 10 Ağustos, bu topraklarda yeni bir miladın adıdır. 10 Ağustos, milletin devletinin bir daha bu ülkenin topraklarından uzaklaşmayacağı bir tarihtir, adıdır. Artık milletin devletidir. Sayın Başbakanımızın defalarca söylediği gibi 'hizmetkar devletiz'. Bu milletin emrinde olan, bu milletin ihtiyaçlarına bu milletin değerlerine ve bu milletin bütün hasretlerine tabi olan bir devletin en önemli imzası 10 Ağustos tarihinde bu ülkede atılacaktır. Darbelere bu millete kurulan oyunlara, bu milleti bölmeye parçalamaya çalışanlara, bu milletin ekonomisini faiz boyunduruğu altında alt etmeye çalışanlara karşı bu millet 10 Ağustos'ta bir defteri kapatacak" diye konuştu.

"Evet, 30 Mart'ta Cumhuriyet tarihinin, demokrasi tarihinin en önemli seçiminden bu millet bizi büyük bir zaferle çıkardı" diyen Soylu şunları kaydetti:

'BİZİM GÜNÜMÜZ 10 AĞUSTOS'

"Ama biz zaferi demokrasiyi en yüksek noktaya çıkarttığımız, milli iradeyi en yüksek noktaya çıkarttığımız gün kutlamaya 30 Mart'ta değil, bizim günümüz 10 Ağustos bu kadar basit.

'MİLLET İLK DURUŞUNU 30 MART'TA VERDİ'

Selçuklu ve Osmanlı'dan itibaren ilk kez bu topraklarda halk kendi devlet başkanını seçecek. 'Yol yaparsınız, köprü yaparsınız, hastane yaparsınız, okul yaparsınız ama siz bu devleti idare edemezsiniz' diye milletin önüne set çekmeye çalışanlara karşı, artık biz ne bu devletin her safhasını kendi irademizle halkın oyuyla idareye etmeye yönelik iradeyi 10 Ağustos'ta ortaya koyacağız, denilen haykırışın adı Cumhurbaşkanının seçimlerinden geçiyor. Aslında millet ilk duruşunu 30 Mart'ta verdi. Hem de her şeye rağmen verdi.

'BU MİLLET KENDİ EVLADINI SEÇECEK'

Bir taraftan paralel yapılanma, bir taraftan CHP, bir taraftan Milliyetçi Hareket Partisi, bir taraftan bildiğimiz bilmediğimiz bütün dış unsurların tamamı ülkemizin Başbakanı'na, AK Parti'ye bu güzel unsurların tamamına yüklenmesine rağmen bu millet dedi ki 'biz seni yalnız bırakmıyoruz'. Bu millet kendi evladını, kendi iradesine, kendi davasına sahip çıkan evladını 10 Ağustos günü her türlü etkiye rağmen seçecek. Gezi olaylarının bir tek sebebi vardı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etmek. 17 ve 25 Aralık'ın bir tek sebebi vardı, Cumhurbaşkanlığı'na müdahale etmek. Türkiye'de faizleri yükseltmeye çalışan lobinin bir tek sebebi, bir tek hedefi vardı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etmek. Onlar mühendislikle müdahale etmeye çalışırken bu millet 60 gramlık oy pusulasıyla beraber onları ters düz etmiştir. 10 Ağustos bir tarihin kapatılıp, yeni bir tarihin açılacağı gündür. Keşke, daha kuvvetli cümlelerle daha kuvvetli sözlerle ifade edebilsem. Bu ülkede bir tarihin kapatılıp bir tarihin açılacağı gündür 10 Ağustos. Uzun zamandır bizim hasretle beklediğimiz, her Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizi dumura uğratanlara bu milletin kendi iradesiyle vereceği, artık bu millet 'bizim malımızdır' diyebileceği bir haykırışın tarihidir.