BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.439,22
HABER /  GÜNCEL

Sabah tarlada akşam sahnede

Batman’da ikamet eden 29 yaşındaki genç kaset çıkarmak için iki işi birden yapıyor. Sabah tarlalarda çalışan genç, akşam cafelerde şarkı söy...

Abone ol

Batman’da ikamet eden 29 yaşındaki genç kaset çıkarmak için iki işi birden yapıyor. Sabah tarlalarda çalışan genç, akşam cafelerde şarkı söyleyerek para biriktirmeye çalışıyor.
Batman merkeze bağlı Kocalar köyünde ikamet eden Celal Gümüş isimli genç, yaklaşık üç yıl önce kardeşini kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü unutmak için türkü söyleyerek kendini avutmaya başladı. Ailesiyle beraber tarlada çiftçilikle uğraşan Celal Gümüş, aradan geçen 3 yıldan sonra kaset çıkarmaya karar verdi. Kaset çıkarmaya gücü yetmeyen Gümüş, sabah ailesiyle beraber tarlada çalışıp akşam da Batman merkezde cafelerde sahneye çıkarak para toplamaya başladı. Kısa sürede Batmanlıların ilgisini çeken Gümüş, kendisini dinlemeye gelen hayranlarına keyifli anlar yaşatıyor.

“ACIMI DİNDİRMEK İÇİN MÜZİKLE UĞRAŞTIM”
Kardeşinin ölümüne üzülen ve acısını dindirmek için türkü söylemeye başladığını ve türkü söylerken toparlandığını, ayakta durmak içinde türkü söyleme devam ettiğini ifade eden Celal Gümüş, “3 yıl önce kardeşim vefat etti. Kendimi bırakmamak ve ayakta durabilmek için o günden beri kendimi müziğe verdim, müzikle tatmin oldum. Gündüz çiftçilikle uğraşıyorum. Gece de müzikle uğraşarak stres atıyorum” dedi.

“SABAH TARLADA ÇALIŞIYORUM AKŞAM SAHNEYE ÇIKIYORUM”
Yaklaşık 10 yıldan beri müzikle uğraştığını son üç yıldan beri sahneye çıktığını söyleyen Gümüş, “Kulağa hoş gelen bütün şarkıları söylüyorum. Gündüzleri tarlada çalışıyorum, aslında tarlada traktörün üstünde şarkı söylemek benim için daha güzel, geceleri de cafelerde şarkı söylüyorum. Yapacağımız albüm ve dolduracağım CD için 20 bin TL para lazım. Batmanlı ve Diyarbakırlı hemşerilerimden, sanatçı ağabeylerimden, büyüklerimden destek istiyorum. Bende şansımı denemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“CELAL’İ DİNLEMEK İÇİN BATMAN’A GELİYORUM”
Akşam cafelerde sahneye çıkan Celal Gümüş’ü dinleyeme gelen hayranlarından bir çoğu Batmanlı olmadığı halde alıştıkları bu sesi dinlemeye geldiklerini söyledi. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, “Yürekten okuyan bir sanatçı, sesi çok güzel, sesinden etkilenmemek elde değil. Batmanlı değilim ama Celal ile tanıştığımdan beri sürekli dinlemeye geliyorum” dedi.
Celal Gümüş ile tarlada çalışan çiftçiler de yorgunluklarını Gümüş’ün söylediği türkülerle attıklarını belirterek, sesinin çok güzel olduğunu ve her gün tarlada çalışırken kendisini dinlediklerini söyledi.
(İHA)