BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İBB’de Gökçeada seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gökçeada’da yaşanan sel baskını nedeniyle 42 kişilik bir ekibi adada yapılan çalışmalar i...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gökçeada’da yaşanan sel baskını nedeniyle 42 kişilik bir ekibi adada yapılan çalışmalar için görevlendirdi.
Çanakkale’ye bağlı Gökçeada’da yaşanan sel baskını üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, ekipleri seferber etti. Sel baskını ile sarsılan Gökçeada’da itfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım, Atık Yönetim Müdürlüğü, Sosyal İdari İşler, Destek Hizmetleri, Zabıta ekipleri çalışmalara başladı. Daha önce Türkiye ve dünyanın değişik yerlerinde yaşanan afetlere ekiplerini gönderen Başkan Kadir Topbaş Gökçeada’da yaşanan sel baskını üzerine ekiplerini görevlendirdi.
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Marmara Belediyeler Birliği’nin İstanbul Cevahir Otel’de yapılan Olağan Genel Kurulu’na katılan Başkan Topbaş ile görüşerek yardım istedi. Başkan Çetin, Topbaş ile görüştükten sonra genel kurulda söz alarak, "Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sayın Kadir Topbaş ile görüştük, kendisi Gökçeada’ya bir inceleme heyeti göndereceğini söyledi, kendisine teşekkür ediyorum" dedi.
İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Katı Atık Yönetimi Müdürlüğü, Zabıta, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden oluşan 42 kişilik ekip, adada çok sayıda ekipmanla temizleme, kanal açma, su tahliyesi çalışmalarına destek veriyor.
Alanında uzman olan kişilerden oluşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, arazi şartlarına uygun araçlarla çalışmalara katılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mobil Büfe ve mekanik yıkama ile süpürme araçları, kanal açma kombine ve yakıt ikmal tankeri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
(İHA)