BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Soylu'dan çarpıcı FETÖ açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın toplantısına katıldı. Soylu, 2016'dan bu yana düzenlenen FETÖ operasyonlarının sayısal verilerini paylaştı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz sonrası FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 54 bin 86 operasyon gerçekleştirildiğini söyledi. Soylu, gözaltına alınanlardan 45 bin 338'inin tutuklandığını açıkladı.

Süleyman Soylu, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Stratejik Araştırmalar Kurulu 54'üncü Toplantısına katılarak konuşma yaptı.

KOM Daire Başkanlığının koordinasyonunda 15 Temmuz 2016'dan bu yana FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 54 bin 86 operasyon gerçekleştirildiğini belirten Soylu, bu operasyonlarda gözaltına alınan 137 bin 361 şüpheliden 45 bin 338'inin tutuklandığını söyledi. 

Türkiye'de FETÖ ile mücadelede önemli bir noktaya gelinmesinde Daire Başkanlığı ve birim amirlerinin büyük emeklerinin olduğunu belirten Soylu, şöyle konuştu:

"İğneyle kuyu kazdığınızı biliyoruz. En ufak bir kırıntıdan memleketin başına felaket açmaya çalışanları nasıl tespit ettiğinizi, musallat olmaya çalışanlara hukukun üzerinden cevap verdiğinizi çok iyi biliyoruz. Cerrah titizliğiyle bütün operasyonları nasıl gerçekleştirdiğinizi çok iyi biliyoruz. Allah razı olsun. Siz sadece FETÖ'yü çökertmiyorsunuz, bu ülkeyle devletle oynanmayacağını, bu millete oyun kurulamayacağını gösteriyorsunuz."

"Bize hesap sorarlar"

Bunların zerreciği kalırsa sizden sonra bunları tanıyamayabilirler. Ülkemizin, milletin başına dert bela olurlar. Bu da tekrar hepimize yazar. Zamanında tam anlamıyla bitiremediniz diye bu dünyanın öteki dünyasında bize hesap sorarlar."