BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.398,80
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Süleyman Demirel'in iki kelimesi yetti!

28 Şubat dönemin çok konuşulan isimlerinden Meral Akşener bilinmeyen bir anıyı daha anlattı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-28 Şubat döneminde askerin "Gelirsek o kadını yağlı kazığa oturturuz"sözüne maruz kalan dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener, bu tehdidi o gün kamuoyuyla paylaşmasını Süleyman Demirel'in 'kızım yapma' sözüyle vazgeçtiğini açıkladı.

O sözlerin sahibinin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Çetin Saner olduğu yönündeki soruyu ne doğruladı ne de yalanladı..

"İĞRENÇ BİR ŞEYDİ"

Habertürk ekranlarında Belkıs Kılıçkaya'nın sorularını yanıtlayan Meclis Başkan Yardımcısı MHP'li Meral Akşener, o tehditle ilgili bugüne kadar kimsenin bilmediği anısını kamuoyu ile paylaştı. Tehdit hakında "iğrenç bir şeydi" diyen Akşener şunları söyledi:

DEMİREL: KIZIM YAPMA

"Siyasetçilere bizim gibi ülkelerde ölüm tehdidi yapılır bu tamam. Ama bu tarz çok çirkin tam metni iğrenç bir şeydi. O günkü şartlarda önce Sayın Çiller ve Sayın Demirel ile konuşup bunu halkla paylaşmayı istemiştim. Çünkü ben seçilmişim. İçişleri Bakanlığı kısmını yürütüyorum. Düzgün yapmak durumundayım.

Hem anti demokratik hem terbiyesiz iğrenç bir şekilde tehdit koyuyorsunuz ve siz bir kadınsınız. Sonra Sayın Demirel bana 'kızım yapma' dedi. Yani bu iki kelimedir. 'Bir kişi için kurumun itibarını yerle bir etme' dedi. Zamanla vahim bir şey olduğu anlaşılınca üzerinde çok durulan bir konu oldu. Örneğin oğlum bu işten çok rahatsız oldu. Erkek çocuk ve annesi. Bundan sonra umarım böyle hadsizlikler, terbiyesizlikler bundan sonra olmaz."