BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'liler bu imajdan çok rahatsız!

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, partisinin güvenlik algısıyla eşdeğerde olmadığını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Habertürk'te Belkıs Kılıçkaya'nın sorularını yanıtlayan MHP'li Meral Akşener, partisinin 'güvenlik'le özdeş tutulmasının doğru olmadığını söyledi.

Habertürk Gündem programının canlı yayın konuğu olan Meral Akşener şöyle konuştu: "Sayın Bahçeli Türkiye'yi kan gölüne çevirmekten kurtardı' demek övgü olarak söyleniyor ama bir yergi de var. Bu bir haksızlıktır. Nihai olarak demokrasi var cumhuriyet var.  Sayın Bahçeli bunu çok gür bir sesle söylüyor"

Kılıçkaya'nın "MHP daha sert söylemlere geçecek mi?" sorusunu yanıtlayan Akşener, partisiyle güvenliğin bir ve aynı tutulmasından rahatsız olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

MHP ilgili olarak hep güvenlikle ilgili bir söylem var. Tabii bu algının bizim tarafından değiştirilmesi lazım. Sayın Bahçeli geçen hafta Esnaf Birliği'ni ziyaret etti. Bir şeyi gözlemledim, oradaki esnaf sayın Bahçeli'nin esnafın sorunlarıyla ilgili çözüm üretmesine çok şaşırdı. Sayın Bahçeli'nin terörden, PKK'dan, güvenlikten bahsedeceğini düşünmüşler...

BİZ AK PARTİ GİBİ YAKLAŞMIYORUZ...

Açılım dediğimiz mesele, sayın Başbakan'ın Kürt sorunu dediği, bizim Güneydoğu sorunu dediğimiz sorunun temel problemi şu. Biz bunu terör olarak teşhis ediyoruz sayın Başbakan da Kürt meselesi olarak teşhis ediyor. Biz dürüst olmak zorundayız. Başta Başbakan ve ekibinin yaptığı etnik bir tariftir ve çözümü siyasidir. BDP'nin tanımlarına siz bağırıp çağıramazsınız. Sonuç olarak kararı verecek olan sandıktır ve vatandaştır.