BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Su akar Türk bakar değil, Türk yapar!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize'de Kalkandere ilçesinde toplu açılış töreninde konuştu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan memleketi Rize'de toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmasında gündeme ilşkin konulara değindi. Başbakan, "muhalefet önümüzü kesmek için herşeyi yaptı, kavga bile çıkardı. Ama biz de sonunda yasayı çıkardık" sözleri ile muhalefeti eleştirdi. 

İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

REKORA ULAŞTIK

Türkiye'nin 82 vilayeti hızla değişiyor. Hergün umudunu daha da çoğaltıyor. Burada size nereden nereye geldiğimizi göstereceğim. 10 yıl önce Merkez Bankası'nın kasasında 27 buçuk milyon dolar vardı. Şimdi bir rekora ulaştık şuan Merkez Bankası'nın rezervi 117 milyon dolar.

IMF BİZDEN BORÇ İSTİYOR

Biz DSP, ANAP ve MHP üçlüsünden devraldık. Onlar borçlandı biz ödedik. Kalan borcu nisanda bitiriceğiz. Artık biz IMF'ye borç veriyoruz. Artık yere çok sağlam basıyoruz. Onlar bizden borç istiyorlar.

İÇERİDEN DIŞARIDAN VURUYORLAR

Kredi derecelendirme kuruluşu geç de olsa bu gerçeği kabul etti ve bizim kredi notumuzu yükseltti. Ama bu yeterli değil. Daha fazla arttırılması gerekiyor. Biz içerdeki hazımsızların dışarıdaki karasızların değerlendirmesine kulak asmayacağız.

Türkiye yatırım yapılabilir bir ülke olarak kabul ediliyor. İçeriden dışarıdan vuruyorlar ama biz emin adımlarla devam ediyoruz.

NE DEDİLERSE BOŞ ÇIKTI

Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü engelleyecek hiçbir girişime boğun eymeyeceğiz. TBMM'de Büyükşehir yasası için çalışmalar yapıldı ama muhalefet önümüzü kesmek için elinde geleni yaptı. Ama biz bu yasayı çıkaracağız dedik. Sonunda da bu kanun meclisten geçti.

Milletin kürsünün işgalinden, saldırıya kadar her üsluba başvurdular ama sonunda bu iş bitti. 3 muhalafet partisi de bu çalışmayı yavaşlatmak için uğraşıyorlar. 10 yıldır her reforma Türkiye bölünüyor diye karşı çıktılar. Ne dedilerse boş çıktı.

Türkiye bizden hizmet bekliyor. Bunlar on yıllar boyunca Türkiye'yi bu şekilde idare ettiler. Hizmet değil gerilim ürettiler. Bizim çok işimiz var. Tüm engellemelere rağmen bu yasayı bu kararlılıkla çıkarttık. Artık su akar Türk bakar denilmiyor, su akar Türk yapar deniliyor.