BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  SAĞLIK

Stresin kolay tedavisi yoğurt

Stresli bir günün geleceğini bilerek uyandıysanız, en kolay çözümü bir kase yoğurt yiyin.

Abone ol

Stres atmanın en iyi yolu egzersiz, daha çok uyku, sakin bir gün geçirmektir. Bunların hiç birini yapamıyorsanız kahvaltıda bir kase yoğurt yemek de etkili olacaktır. 

PROBİYOTİK YOĞURT 

Probiyotik yoğurt yemenin sindirime yardımcı olduğu biliniyor. Fakat son yapılan araştırmalar gösterdi ki, probiyotik yoğurtların beyne de çok faydası var. Yapılan araştırmalarda bu tür yoğurtları tüketen insanlarda daha az stres olgusuna rastlandı. Çünkü probiyotik yoğurtun içinde bulunan maddeler beynin nörekimyasını etkileyerek stres ölçüsünü azaltıyor. 

İŞTE DİĞER KOLAY UYGULANABİLİR STRES AZALTMA YÖNTEMLERİ

İşe gitmeden önce eşinizi, veya önemli bir sınava girmeden önce sevgilinizi öpmek stres üzerinde ne kadar etkili olabilir? Fazlasıyla. Karşı cinsi öpmenin verdiği duygusal ve fiziksel hislerin beyne olan etkisi stresi azaltıp, vücuda enerji veren cinsten. Ayrıca öpüşmenin kalbe de büyük faydası olduğu biliniyor. 

Masaj yaptırmak ne kadar rahatlatıcı bir aktiviteyse, birisine masaj yapmak da aynı etkiyi yaratabiliyor. Hayvanların sürekli birbirlerinin tüylerini yaladıkları, kuşların gagalarıyla diğer kuşları kaşıdığı görülmüştür. Hayvanların bir diğerine yardım etmesinin stres seviyesini  azalttığı kanıtlanmış ve aynı şeylerin insanlar içinde geçerli olduğu sonucu ortaya çıkmıştır. Arkadaşınıza masaj yapmak, sevdiğiniz bir aile üyesinin saçını okşamak, eşinizin elini tutmak sizi stresten uzak tutabilir.