BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL

Bu konseri dinleyen ş.refsizdir!

Samsun'da konser vermeye giden Suavi, Ferhat Tunç ve İlkay Akkaya'ya şok tepki.

Abone ol

Samsun'da Suavi, Ferhat Tunç ve İlkay Akkaya'nın katıldığı konsere gelen özel bir hastanede güvenlik görevlisi olan 39 yaşındaki Mustafa Ersoy, "Dağda şehit olan polis ve askerlerimizi rahmetle anıyorum. Her gün dağda şehit verirken bu konseri dinlemeye gelen şerefsizdir" diyerek tepki gösterdi. Polis, Mustafa Ersoy'u gözaltına aldı.

ns.jpg

100 KADAR POLİS ÖNLEM ALDI

Halkların Demokratik Kongresi Samsun İl Meclisi tarafından geçen ay 'Barış, Kardeşlik Şöleni' düzenlendiği açıklandı. Suavi, İlkay Akkaya ve Ferhat Tunç'un konser vereceği, konsere BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in konuk olarak davet edildiği duyuruldu. Duyuru ardından bazı kişiler, sosyal medyada düzenlenen konsere ve BDP'li Sırrı Süreyya Önder'in katılacak olmasına tepki gösterdi. Tepkilerin ardından yaklaşık 100 kadar sivil ve resmi polis bir düğün salonunda düzenlenen şölen öncesi geniş önlem aldı. BDP milletvekili Önder, parti çalışmaları nedeniyle katılamayacağını belirterek Samsun'a gelmedi.

BU KONSERİ DİNLEYEN ŞEREFSİZDİR

Konsere gelen ve salonun önünde içeri girmeyi bekleyen yaklaşık 50 kişilik gruba, Mustafa Ersoy tepki gösterdi. Mustafa Ersoy, sağ elini havaya kaldırıp, "Dağda şehit olan polis ve askerlerimizi rahmetle anıyorum. Her gün dağda şehit verirken bu konseri dinlemeye gelen şerefsizdir" diyerek bağırdı. Polisler, bu kişinin ağızını kapatıp kalabalık grubun önünden alarak uzaklaştırdıktan sonra onu gözaltına aldı. Bu gerginliğin ardından konser başladı. Yaklaşık 300 kişinin izlediği konserde, Suavi, İlkay Akkaya ve Ferhat Tunç, şarkı ve türkülerini söyledi.

kon.jpg

SERBEST BIRAKILDI

Samsun'da Hakların Demokratik Kongresi İl Meclisinin düzenlediği konseri protesto eden 39 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Mustafa Ersoy, cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda Kabahatler Kanunu gereğince 82 TL para cezası uygulanarak bugün serbest bırakıldı. Zanlı hakkında herhangi bir şikayetçinin bulunması halinde ise yeniden gözaltına alınabileceği belirtildi.