BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

150 kişilik işe bin 868 başvuru

İş için başvuran bin 868 kişi arasından istihdam edilecek 150 kişi, kurayla belirlendi. İsimleri okunan vatandaşlar sevinç, diğerleri ise üzüntüsü yaşadı.

Abone ol

Zonguldak'ta Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında geçici işçi kadrosuna alınacak 150 kişi, bin 868 kişi arasından kurayla belirlendi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, merkez ve ilçelerdeki okullarda 9 ay süreyle çalışacak yardımcı hizmetler personeli için Zonguldak Merkez Mesleki Eğitim Merkezi Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçici işçilerin asgari ücretle çalışacağını, sigorta primlerinin de ödeneceğini söyledi.

Başvuru yapan bin 868 kişi arasından 150 kişinin noter huzurunda çekilen kurayla belirlendiğini anlatan Demirsu, ''Kurayı halkın önünde, gazetecilere ve çocuklara da çektirdik. 9 aylık bir süre de olsa insanların belirli gelire sahip olması ve sigortalarının ödenmesi önemlidir. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamındaki istihdamlar devam edecek'' dedi.