BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Stara tanıdık ortak!

Star Gazetesi'ni alan Ali Özmen Sefa devir işlemleri sırasında yeni ortağını tanıttı.

Abone ol

Star Gazetesi alan Ali Özmen Sefa TMSF'de gerçekleşen devir işlemleri sırasında ortağı Alaaddin Kaya'yı tanıtarak gazetede bundan sonraki sürecin ipuçlarını verdi.

Star Gazetesi'ni Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan 8 milyon dolara satın alan KKTC'li işadamı Ali Özmen Safa, gazeteyi kuracağı şirkete aktaracağını ve bu şirkette Zaman Gazetesi kurucularından Alaaddin Kaya ile ortak olacağını bildirdi.

Safa, Star Gazetesi'nin devir teslim sözleşmesinin imzalandığı törende yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türk olarak Star Gazetesi'ni alma başarısından dolayı memnun olduğunu söyledi.

İhaleden dolayı Ahmet Ertürk ve ekibiyle gazeteyi bugüne getiren çalışanlara teşekkür eden Safa, Star Gazetesi ihalesinde, TMSF'nin talebi üzerine rakamı yükseltmeden önce değerlendirme ve araştırmalar yaptıklarını söyledi. Safa, şöyle konuştu: ''Bu değerlendirme zamanında değişik sektörlerden teklifler gelmişti.

Ben bir yatırımcıyım. Almayı başardığımız zaman Star Gazetesi'ni yönetecek bir şahsa ihtiyacımız olduğunu, o şahsı seçerken çok çok dikkatli olacağımızı söylemiştim. O şahsın tecrübeli olması, kıdemli olması, ayrıca elini taşın altına koyması bizim için mühimdi. Bu teklifler içinde değişik sektörlerdeki değişik kaynaklardan bir şahsın ismi bana bildirilmişti. O şahsa telefon ettim, o şahıs ile görüştüm. Onunla bir ortaklık anlaşması yaptık. O şahsın ismi -şu anda yanımdadır- Alaaddin Kaya. Belki bilginiz vardır. Zaman Gazetesi'ni kuranlardandır. Çok uzun zamandır bu sektörde tecrübesi vardı. Kendisi ile bu gazeteyi ortak yöneteceğiz. Bu gazeteyi alıp bir şirket kurup gazeteyi bu şirkete aktarıyorum. Bu şirkette ben ve Alaaddin Bey ortağız. Gazeteyi yönetmeyi Alaaddin beye bırakacağım.'' Yatırımlarının Star Gazetesi'yle sınırlı kalmayacağını ifade eden Safa, ''Alaaddin Bey ile televizyon üzerinde de çalışmalarımız var. Ayrıca inşaat sektöründe de bir araştırmamız var. Alaaddin Bey ile çalışıp bu gazeteyi daha iyi durumlara getireceğimizden hiçbir şüphem yoktur'' dedi. Safa, bir yatırımcı olarak çoğunluk hisselerini devrederken kazanç sağlayıp sağlamadığının sorulması üzerine, bir kazanç sağlamadığını, gazeteyi aldığı fiyata şirkete devredeceğini bildirdi.

-ALAADDİN KAYA-

İmza törenine katılan Alaaddin Kaya da yaptığı konuşmada, sürece sonradan katıldığını, telefon üzerine Ali Özmen Safa ile beraber olduklarını ve bu işe beraber girmeyi karar verdiklerini söyledi. ''Böyle bir şeye girmek için cesaretim olamamıştı ama Ali Özmen Safa beyin böyle bir gayreti bizleri beraber kıldı'' diyen Kaya, TMSF'nin fiyatı ciddi şekilde artırdığının altını çizdi. Kaya, şöyle devam etti:

''Fiyat gayet iyi oldu, inşallah bu işin içinden çıkacağız. Star Gazetesi gerçekten bir marka. Bugünlerde 8. yılını kutluyor. İyi günleri, kötü günleri olmuş, sıkıntılı zamanlar geçirmiş, devlet yönetiminde 100 bin tirajla şu anda ayakta duran bir gazete. Bunu hiçbir zaman hafife almıyorum. Bugüne kadar emeği geçenleri takdirle karşılıyorum. Bu çalışanların eseridir. Star okuyucusu kendini sahip olarak görmüştür. Bu okuyuculuğu devam ettirmek için biz de elimizden geleni yapacağız.'' Kaya, ortaklık yapısına ilişkin soru üzerine, ''Ağırlık zatı alileri tarafından zatı alime verildi.

3 ortaktan diğer ortak da yine benim ailemden biri. Çoğunluk hisse bize ait. Yüzde 40 hisse bana yüzde 20 hisse oğlum Cüneyt Kaya'ya ait'' dedi. Başka soru üzerine, Star'ın yayın çizgisini sıkıntılı bulmadıklarını ifade eden Kaya, ''Çizgiyi bozmayı hiçbir zaman düşünmüyorum. Çizgiyi fazla değiştirecek pozisyonda değiliz'' diye konuştu.

Kaya, gazetenin fiyatı konusunda bir soru üzerine de medya sektöründe yatırım yapanların, cazip bulmadığı için ihaleye girmediğini belirtti. 4 matbaanın makinelerinin emsallerinin 3-4 milyon dolara alınabilecek cinsten olduğunu, çalışanların getirdiği bir sosyal haklar manzumesi bulunduğunu belirten Kaya, ''Fiyat devlet açısından iyidir. Bizim açımızdan sıkıntılıdır. Ama biz 'bismillah' dedik yolumuzu devam ettik'' dedi.