BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.423,56
HABER /  GÜNCEL

Korgenerale 31.5 yıl istendi

3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdağı, inşaat ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yargılanıyor.

Abone ol

Türk Silahlı Kuuvetleri'nde korgeneral rütbesine yükselmesine kadar 8 madalyayla ödüllendirilmesi nedeniyle rekora sahip olan 3.Kolordu Komutanı Korgeneral Erdağı dün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Korgeneral Erdağı'nın yanı sıra biri emekli olmak üzere 3 albay, bir yüzbaşı, bir asteğmen ve biri emekli 3 astsubay ile Formbul AŞ. Sahibi Müteahhit Nusret Altıncı 1 trilyon 20 milyar liralık inşaat işinde Hazine'yi 440 milyar lira zarara uğratmak iddiasıyla yargılanıyor. Korgeneral Erdağı'nın 8. Kolordu Komutanlığı görevi sırasında, kışlaya yaptırılan üç barakayı birleştirerek tek bir bina inşa ettirdiği, ancak ihale açmak yerine yetkisini aşarak işi emanet usulü verdiği iddia ediliyor. Korgeneral Erdağı, savunmasında şöyle dedi: "Varsayımlarla zarar hesapları yapılmış. Sahte belge düzenleyip bunları saklayacak kadar kendimizden geçmiş olamayız. Gökdelen değil, baraka yaptık. Kara Kuvvetleri'nde emanet usulüyle her yıl binlerce iş yapılıyor. Aleyhimize cımbızla bir şeyler bulunmaya çalışılıyor."

Şok karar
Mahkeme heyeti, savcının "görevi kötüye kullanma" ve "hakikate muhalif evrak düzenleme" suçlamalarına ek olarak Korgeneral Erdağı için "birden fazla ihaleye fesat karıştırma" hükmünün de uygulanabileceğini açıkladı. Bu karar Korgeneral Erdağı'nın 9 yıldan 31.5 yıla kadar hapis cezasına daha çarptırılması gündeme gelebilecek. Korgeneral Erdağı da "Esas hakkındaki savunmamla birlikte, bu konularla ilgili ek savunmamı da yapacağım" dedi. Mahkeme 3 Nisan'a ertelendi.