BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,37
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP lideri terörü bitirecek

Numan Kurtulmuş, konuşmasında SP iktidarının terör meselesinin kökten halledileceğini savundu.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bu topraklarda yaşayan Kürtler, Türkler, Araplar ve diğerlerinin gökten paraşütle indirilmediğini belirterek, "Biz bu topraklarda bin 100 senedir birlikte, kardeşçe, birlik beraberlik içinde yaşıyoruz ve kıyamete kadar kardeşçe yaşayacağız" dedi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Elazığ'dan karayolu ile Bingöl'e gelen SP Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, kongrenin yapıldığı Ahmet Dursun Spor Kompleksi'nde partililere seslendi. Konuşmasına başlamadan önce Tunceli'de teröristler tarafından karakola yapılan saldırıyı kınayan Kurtulmuş, "Tunceli'de karakola yapılan baskında şehit olan 4 askere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu memlekette kardeş kanı akmayacak şekilde birlik ve beraberliğin sağlanmasını temenni ediyorum" dedi.

Yıllar sonra ilk defa Taksim'de yapılan kutlamaların halka hayırlı olmasını da dileyen Kurtulmuş, bütün işçi ve emekçilerin bayramını tebrik ettiğini söyledi. Kurtulmuş, konuşmasında Türkiye'de yaşanan terör olayları ve bu olayların çözümü için SP tarafından geliştirilen projeler hakkında detaylı bilgiler aktardı. Kurtulmuş, "Türkiye'deki terör, kardeş kavgası ve bu milletin 30 yılına mal olan bu anlamsız meselenin nasıl ortadan kaldırılacağı konusunda SP olarak görüşlerimizi net ve açık bir şekilde
ortaya koyduk. Hükümet tarafından ortaya konulan Demokratik Açılım paketi için SP olarak biz de projemizi hazırladık. AK Parti bu konuda hiçbir proje ortaya koymadı. Bütün partiler kör dövüşü içinde mücadele ederken SP olarak biz ortaya çıktık. Bizi ziyaret edenlere projemizi takdim ettik ve Diyarbakır'da da bu projeyi bütün Türkiye'ye ilan ettik. 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde maalesef 30 yıldır yaklaşık 25-30 bin vatan evladının ölümüne neden olan, en iyimser ihtimalle 300 milyar dolar ve en yüksek seviyede de 1 trilyon dolarlık bir maliyete sebep olan, bu ülkenin yoksullaşmasına, fukaralaşmasına neden olan bu belayı ortadan kaldıracak mıyız, kaldırıyormuş gibi mi yapacağız, yoksa bu işin sürmesinden mi yanayız? Biz SP olarak diyoruz ki hemen bugün şimdi bu belayı ortadan kaldırmak lazım. Bizim projemizin adı gönüllü birlikteliktir. Çünkü bu topraklarda yaşayan Kürtler, Türkler, Araplar ve diğerleri gökten paraşütle indirilmedik. Biz bu topraklarda bin 100 senedir kardeşçe, birlik beraberlik içinde yaşıyoruz ve kıyamete kadar kardeşçe yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Sık sık konuşması, 'Başbakan Kurtulmuş' sözleriyle kesilen Numan Kurtulmuş, SP iktidarında terör meselesinin kökten halledileceğini savundu.

Kurtulmuş, "Türkiye'de yaşadığımız bu meseleyi giderebilmek için önce herkesin samimi olarak eteklerindeki taşı dökmesi ve herkesin dil ucu ile değil kalpten kardeşliği söylemesi ve bunu temin etmesi lazım. SP olarak iktidara geldiğimiz takdirde, bu toprakların insanları ile birlikte terörü sona erdireceğiz, kardeşliği ve adaleti temin edeceğiz. Bunun altyapısı bu millette vardır" ifadelerini kullandı.