BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.403,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ekmek ödüllü şiir yarışması

Osmaniye'de bu yıl 13'ncüsü düzenlenen Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Abone ol

Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı Şiir Meydanı'nda düzenlenen törende ödülleri sahiplerine verilirken, şiir dolu saatler yaşandı. Türk halk müziği dinletisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı Mustafa Bardak, tüm katılımcılara en az 5 değişik ödül sunulmak suretiyle şiirin ödüllendirildiğini belirterek, "13. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'na bu yıl 17 değişik il ile Osmaniye'den 98 katılımcının başvuru yaptı, ancak
yarışma koşullarına uyulmadığı gerekçesi ile 65 kişinin şiirlerini değerlendirmeye aldık.

Yarışmaya katılarak değerlendirmeye uygun görülen şiirler, birbirinden farklı 5 ayrı jüri üyesi tarafından okundu. Bireysel olarak okunan şiirlerin isim listelerine göre puanlar verilirken, 5 jüri üyesinin toplam puanlarına göre en fazla puan alan şiir derecelendirildi" dedi.


Seçici kurul üyelerinin değerlendirmeleri sonunda "Duyuyor Musun?" şiiri ile İstanbul'dan Fikret Kuşçuoğlu birinci, "Bahara Döndür Havalarımı" şiiri ile Hatay'dan Muhittin Alaca ikinci, "Gitmenin Anlamı Olmalı" şiiri ile Denizli'den Necmittin Davulcu üçüncü oldu. Yarışmada ilk 10'a girenlere, protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.