BIST 10.249
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.394,99
HABER /  GÜNCEL

O siteler Genelkurmay'a ait

İrtica eylem planı iddianamesinde ayrıntılar belli oluyor. Kara propaganda siteleri hakkında çarpıcı detaylar çıktı.

Abone ol

Bazı Ergenekon tutuklularından çıkan belgelerce de tespit edilen internet sitelerini soruşturan savcılar ilginç bir ayrıntıyı da ortaya çıkardı.

Zaman gazetesinden Cihan Yenilmaz'ın haberine göre, iİddianamede yer alan bilgilere göre, kara propaganda siteleri arasında yer alan irtica.org ve irtica.net internet sitelerinin Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'nce IP numaraları tespit edildi. Bulunan IP numaraları Türkiye'nin tek IP numarası verme yetkisine sahip merkez olan TR.NET Orta Doğu Yazılım Hizmetleri AŞ'ye soruldu.

Buradan gelen cevap, sitelerin Milli Savunma Bakanlığı'na yönlendirilen IP numarası ile yayın yaptığını ortaya çıkarttı. İddianamede şu çarpıcı ifadelere yer veriliyor:

"TR.NET Orta Doğu Yazılım Hizmetleri AŞ tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza yazılan 25.12.2009 tarihli yazıda, söz konusu IP adreslerinin TR.NET.IP adres bloklarından olduğu ve internet hizmetleri alınan Milli Savunma Bakanlığı'na yönlendirildiği bildirilmiştir. Dolayısıyla, irtica.org ve irtica.net isimli internet sitelerinin, TR.NET Orta Doğu Yazılım Hizmetleri AŞ tarafından Milli Savunma Bakanlığı'na yönlendirilen 195. 155. 137.41 IP numarası ile yayın yaptığı anlaşılmıştır."

42 internet sitesi üzerinden kara propaganda yapılıyordu

Ergenekon savcılarına ulaştırılan ihbar mektubuyla ortaya çıkan ve kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla illegal bir şekilde işletilen internet siteleri şunlar: terorizm.info, irtica.org, nursi.info, geocities.com/fethullahgercegi, irtica.net, ozgurgenc.net, genclik.info, gencizbiz.net, aslar.org, askeriz.info, stratejik.info, tskasker.com, turkatak.gen.tr, turkuz.info, turkler.info, turkses.com, turkeyturks.com, turksturkey.com, turkses.net, turkses.org, pkkgercegi.net, pkkapo.com, apopkk.com, pkkgercegi.com, pkkgercegi.org, armenianreality.com, turkishgenocide.net, turkishmassacre.com, terorveguvenlik.net, terorizm.info, terorgercegi.com, terorveguvenlik.com, terorveguvenlik.org, greekmurderers.net, members.tripod.com/camerian_volunteer, cameria.org, yunanli.com, pontuslu.com, gurbetciler.info, turkuzbiz.org, hepimizturkuz.org, bizturkler.org