BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.397,99
HABER /  POLİTİKA

İşçi Partisi'ne 1 Mayıs şoku...

Ankara'daki 1 Mayıs kutlamalarını karıştırmaya çalışan İşçi Partisi ve TGB üyelerine sendikalardan ortak tepki geldi.

Abone ol

Provokasyon çıkarmaya çalışan İP'liler tepkiler üzerine kortejin arkasına gitmek zorunda kaldı...

HAK-İŞ, Memur-Sen, Türk-İş, DİSK, KESK başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla Sıhhiye'de işçiler bir araya geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda olası provokasyonları önlemek için polis grubu uzaktan takip ederken, bomba uzmanı köpeklerle alanda aramalar yapıldı. Üst aramalarının da tamamlanmasının ardından alana alınan işçiler hep birlikte 1 Mayıs'ı kutladılar.

İP VE TGB'LİLERİN PROVOKASYON ARAYIŞLARI BOŞA ÇIKARILDI

Kortej eşliğinde tren garında bir araya gelen işçiler ile Ergenekon'un arka bahçesi TGB ve liderleri Ergenekon tutuklusu olan İşçi Partisi temsilcileri arasında ise alana yürüyüş esnasında kısa süreli tartışma yaşandı. Komite temsilcilerinin organize ettiği yürüyüş kortejinin önünde yer alam için çaba sarf eden İP ve TGB üyeleri ile sendika yöneticileri arasında kısa süreli tartışma büyümeden sağduyulu sivil toplum temsilcilerinin araya girmesiyle engellendi.

Komite temsilcilerinin de araya girmesiyle birlikte kortejin önünden ayrılmak zorunda kalan TGB ve İP üyeleri sendikaların geçişi bekledikten sonra korteje katıldı. Alana yürüyüş başladığında da sendikaların ortak belirlediği sloganların dışına çıkarak hükümet aleyhine slogan atarak provokasyon arayışlarını sürdüren TGB ve İP üyeleri alana geldiklerinde de benzer davranışlarını sürdürdüler.