BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Vajinusmusu hipnozla çözmek mümkün

Türkiye'de özellikle cinselliğin ayıp diye bastırıldığı bölgelerimizde en büyük kadın rahatsızlığı vajinusmus.

Abone ol

Hipnoz Enstitüsü Derneği uzman doktorlarından Cenk Kiper, konu ile ilgili soruları yanıtladı.

Vajinusmus nedir, nasıl bir rahatsızlıktır?

Cinselliği dünyanın en büyük ayıbıymış gibi öğrenen çocuklar büyüyünce büyük sorunlar yaşıyor. Kadınların yaşadığı en ciddi sorun vajinusmus yani hiçbir fiziksel engel olmamasına rağmen kadının cinsel ilişkiye girememesi. Aslında bu psikolojik bir rahatsızlık. Biz bunu başarıyla tedavi ediyoruz.  

Erkeklerimizde ise erken boşalma sık görülüyor. Aslında erken boşalma bir rahatsızlık değil, cinsel bir uyumsuzluktur. Tedaviye gelirken tedirgin başlıyorlar ama sonra çok rahatlıyorlar. Türk insanı artık cinsellikten de cinsel rahatsızlıklardan da utanmıyor. Çünkü herkesin başına gelebilir. Hiçbir farkı yok. Bazı hastalarımız cinsel rahatsızlıkları farklı algılıyor. Oysa cinselliği yaşamak nasıl hayatın normal bir parçasıysa, hastalığı da tedavisi de normal bir şey.

Hipnoz tedavisi nedir ?

Hipnoz tıbbın her alanında tedavi, tedaviye destek, tedavi öncesi ve sonrasında hastanın hazırlanması ve tedavinin devamlılığının sağlanması  aşamalarında yan etki olmaksızın kullanılan bilimsel bir yöntem.  Özellikle cinsel tedavilerde hem erkeklerde hem de kadınlarda kullanıyoruz.

Hipnoz tedavisi ile ilgili daha geniş bilgiyi nereden öğrenebilir merak edenler?

Bunun bir derneği var. Hastalar Hipnoz Enstitüsü Derneği'nin internet sitesini ziyaret edebilirler.