BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.416,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan muhalefeti kızdıracak çıkış

Türkiye'nin Suriye politikası konusundaki tartışmalar sürürken Süleyman Soylu, hükümetin tavrını dünyaya örnek gösterdi.

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'nin Suriye konusundaki politikasını dünyaya örnek gösterdi. Dünyadaki bütün adaletsizliklere itiraz ettiklerini anlatan Soylu, Türkiye'nin Suriye konusundaki duruşunun, dünyaya sorumluluklarını hatırlatan bir tavır olduğunu iddia etti.

Süleykan Soylu, Kırklareli'nin Demirtaş Mahallesi'ndeki bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf ziyaretinde de bulunan Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de ayda 5 bine yakın insanın katledildiğini söyledi.
 
Türkiye'nin katliamlara duyarsız kalmasının mümkün olmayacağını belirten Soylu, Türkiye'nin özellikle etrafında gelişen bütün meselelerle ilgilenerek tarihe not düştüğünü ifade etti. Uluslararası toplumların çok büyük bir sınavla karşı karşıya olduğunu aktaran Soylu, "Türkiye'nin ortaya koyduğu tavır, yıllar sonra belki de dünyanın sorumluluklarını yeniden kendisine hatırlatabilecek bir tavır olarak örnek gösterilebilecek. Bizim itirazımız, dünyadaki bütün adaletsizliklerin sürmemesi üzerinedir. Sayın Başbakanımız gerek Suriye gerek Mısır gerekse coğrafyamızdaki diğer meselelerle ilgili, hakkaniyetli ve adaletli bir değerlendirme ile dünyayı çağırmasının temelindeki amaç budur. Bunu ortaya koymaya çalışmaktadır. Türkiye'nin çantasında her zaman adalet olur, her zaman hakkaniyet olur. Bir söz var, 'ağanın keyfi gelene kadar, marabanın canı çıkar' şimdi ne olacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN TAVRI YÜZ AĞARTIYOR"

Süleyman Soylu Türkiye'nin katliamlarla ilgili bütün insanlığa çağrı yaptığına ve yüzünü ağartacak bir duruş ortaya koyduğuna vurgu yaptı. Soylu, dünyanın artık büyük bir dünya olmadığını bildirerek, dünyanın herkesi birbirine dokunabildiği bir yer haline geldiğini ifade etti.
 
Umursamazlığın Türk milletinin tarihine, inançlarına ve geleneklerine yakışmayacağını söyleyen Soylu, şunları kaydetti:

"Bizim Suriye'nin iç işiyle hiçbir ilgimiz yok. Ama orada yapılan katliamlardan vicdanen rahatsızız. Biz darbeye 'darbe' diyemeyeceksek, nerede kaldı yüzyıllardır aynı topraklarda demokrasiyi savunma konusunda ortaya koyduğumuz fedakarlık? Bu karalılık, bu irade nerede kaldı? Kendi çıkarına göre hareket eden ahlaksız bir çoğunlukla olmak yerine, bütün dünyada hakkaniyetle beraber toplumların herkes gibi davranması gereken çoğunluğundayız. Emin olmalıyız, Türkiye'nin yaklaşık 11 yıldır bütün sorunlarını başarıyla yürütmüş ve bunları bilen bir Başbakanı var."