BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

DHKP-C milliyetçi gençleri fişlemiş

DHKPC iddianamesinde öğrencileri nasıl kandırdığı ve kendilerine karşı olanları fişlediği ortaya çıktı.

Abone ol

İNTERNET HABERDHKP-C’li avukatlar hakkında hazırlanan iddianamenin ek klasörlerinde, terör örgütünün üniversitelerdeki yapılanması hakkında çarpıcı bilgiler yer alıyor.

Buna göre örgüt, üniversitelerde ülkücü-milliyetçi siyasi görüşe mensup öğrencileri fişlemiş. Bu faaliyet, terör örgütünün gençlik yapılanması olan Gençlik Federasyonu’nun talimatıyla gerçekleştirilmiş.

Terör örgütü DHKP-C’li avukatlara yönelik yapılan operasyonlar sonrası 9’u tutuklu 22 avukat hakkında ‘terör örgütü yöneticisi olmak’, ‘terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘örgüt adına faaliyet göstermek’ gibi suçlamalardan iddianame hazırlanmıştı. İddianamenin ek klasörlerinde ise Çelik kod adlı gizli tanığın ifadeleri dikkat çekiyor. Ailesi ve yakın çevresi solcu olduğundan dolayı genelde sol içerikli yayınları okumaya başlayarak örgüte dahil olduğunu itiraf eden Çelik, örgütün yayın organı ‘Yürüyüş’ dergisini okuduğunu belirtiyor. İlk önceleri örgütün Malatya’daki faaliyetlerinde bulunan gizli tanık, daha sonraki süreçlerde örgütün İstanbul’daki Gençlik Federasyonu’nda görevlendirilmiş.

Çelik bu sırada ailesiyle olan irtibatının da kesildiğini aktarıyor. Gizli tanık, ek klasörlerdeki bilgilere göre, “İstanbul Üniversitesi içerisinde aktif olarak faaliyet gösteren ülkücüleri fişleme işini Gençlik Federasyonu içindeki üniversite öğrencileri bilgi olarak getirirdi. Bu istihbari bilgileri, o dönemin DHKP-C terör örgütü gençlik sorumlusu olan P.Ö.O. ve Ş.Y.’ye verdiklerini biliyordum.” diyor.

Gizli tanığın belirttiğine göre örgüt, 2010 yılı Şubat ayında Anadolu’nun çeşitli yerlerinden 150 kişilik ekip getirerek 3’erli gruplar halinde devrimcilik ve silahlı mücadele eğitimi vermiş. Gizli tanık Çelik’in ifadesinde, örgütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini Kürdistan bölgesi olarak adlandırdığı ve bu şekilde yapılandığı dile getirildi. Ek klasörlerde yer alan bilgilerde, DHKP-C terör örgütünün üye kazanmasıyla ilgili yöntemlere de yer veriliyor. Gizli tanık Çelik’in ifadesine göre örgüte adam kazanmak için teröristler, ‘DHKP-C örgütü değil de, Dev-Sol’cuyuz, DEV-GENÇ’liyiz veya Halk Cepheli ya da Cephe’den geliyoruz’ diye kendilerini tanıtıyordu.