BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Soyludan krizden çıkış formülü

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu Antalya'da halka hitap etti. Soylu krizden çıkış yolunu gösterdi.

Abone ol Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu Türkiye’nin 14 Mart’tan beri ara rejimde olduğunu söylerken, bundan kurtulmanın çaresinin seçim olduğunu söyledi.

Soylu, 4 Nisan’da Çanakkale’den başladığı beyaz yürüyüş kapsamında Isparta’dan Antalya’ya geçti. Antalya’nın Korkuteli, Elmalı ve Finike ilçelerini ziyaret eden Soylu, Cuma namazını Elmalı Ömer Paşa Camii’nde kıldı.

Kalabalık bir konvoyla Korkuteli’ne gelen Soylu ilçe binasının önünde seçim otobüsünün üzerinden halka hitap etti.

Beyaz yürüyüşte Kırat’ı yeniden milletle buluşturmaya çalıştığını belirten Soylu, Başbakan’a yüklendi.

Başbakan’ın Türkiye’nin büyüdüğünü söylediğini anlatan Soylu, cari açığın 38 milyar dolara çıktığını, üç gençten birinin işsiz olduğunu, 5.7 katrilyon tutarında senedin protesto edildiğini, karşılıksız çekin yüzde 500 arttığını anımsattı. Soylu, “Mazot, gübre, ilaç, tohum pahalanmış kimin umurunda” şeklinde konuştu.

Daha 8 ay önce yapılan seçimde iki kişiden birinin AKP’ye “ülkeyi dalgalı denizlerden sağlıklı limanlara getir” diye oy verdiğini söyleyen Soylu, Erdoğan’ın 8,5 aydır CHP Lideri Baykal ile orta oyunu oynadığını kaydetti.

HÜKÜMET TÜRKİYE’NİN SESİNİ KISIYOR

“Biri Pişekar biri kavuklu milletin derdi umurlarında değil” diyen Soylu, Baykal ve Erdoğan’ı din ve laiklikten nemalanmakla suçladı. Soylu, “manevi değerler üzerinden siyaseti ayıp sayarız. Bunlar kavga siyaseti, kavga ticareti, yaygara siyaseti yapıyorlar” dedi.

Daha sonra ilçe binasına geçerek partililerle sohbet eden ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, partinin birliğe, beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurguladı. “sizi mahcup etmeyeceğim” sözü veren Soylu, basının ve televizyonların kendisine neden yer vermediği yönünde partililerden gelen tepkilere yanıt verirken Devlet Bahçeli’yi de MHP Genel Başkanlığına seçildiğinde kimsenin tanımadığını, 1946’da DP’yi kuran Celal Bayar ve Adnan Menderes’in de kaç yıl mücadele ettiğini örnek göstererek yanıt verdi.

Hükümeti Türkiye’nin sesini kısmakla, sessiz bir hale getirmeye çalışmakla eleştiren Soylu, iktidarın AB ve demokrasi konusunda da samimi olmadığını ifade etti.

Partilerin millet tarafından açılıp millet tarafından kapanması gerektiğini vurgulayan Soylu, “Biz ölü soyucu değiliz. Derdimiz demokrasi alanının daraltılmaması. Biz samimi demokratız. Biz demokrasinin Kırat’ıyız, Onlar truva atıdır” dedi.

KARNIM AYRI AĞZIM AYRI KONUŞMAM

Anavatan’la birleşme konusundaki bir soruyu yanıtlayan Soylu, “karnı ayrı ağzı ayrı konuşan siyasetçi değilim” derken, seçim öncesi birleşememenin acı bir fatura olarak yansıdığına dikkat çekti. Anavatan lideri Erkan Mumcu ile birkaç kez bir araya geldiklerini ortaya konulan iyi niyet beyanının devam ettiğini ifade eden Soylu, seçim sonrası birleşmenin seçim öncesine göre zorluğuna dikkati çekti. “Bu birleşme organik bir birleşme olacaktır” diyen Soylu, bunun kolay bir olay olmadığını belirtirken “sütten ağzımız yandı yoğurdu üfleyerek yiyoruz” dedi.

ÇARE SEÇİM

Soylu erken seçim senaryolarının hatırlatılması üzerine AKP hakkında 14 Mart’ta açılan kapatma davasına atıfta bulunarak, “Türkiye 14 Mart’tan beri ara rejimdedir. Türkiye’nin ara rejimden kurtulmasının tek çaresi var o da seçimdir. Bunu demokrasinin yara almaması için söylüyorum. Bu demokrasi herkese lazım. Türkiye’nin hemen bir erken seçime giderek demokrasisini kuvvetlendirmesi gerekir” yanıtını verdi.

TAYYİP RADYO TELEVİZYONU

Soylu, Elmalı ilçesinde önce esnafları ziyaret etti. Kendisine ikram edilen lokum, leblebi ve helvaları tadan Soylu’ya bir eczacı da nazar boncuğu hediye etti.

Ömer Paşa Camii’nde Cuma namazını kılan Soylu daha sonra halka hitabederek TRT’yi eleştirdi. Soylu, “TRT değil, Tayip Radyo Televizyonu”
dedi. Soylu daha sonra Yuva Beldesine ve Finike İlçesine gitti.