BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  EKONOMİ

TNTden yatırım kararı

TNT , hava ve karayolu ağını genişletmek ve altyapısını güçlendirmek için yatırım yapmaya karar verdi.

Abone ol TNT'nin, hava ve karayolu ağını genişletmek ve altyapısını güçlendirmek için 5 yılda 100 milyon avro yatırım yapmaya karar verdiği bildirildi.

TNT'den yapılan yazılı açıklamada, Güneydoğu Asya, Çin ve Avrupa'da hızla büyüyen ve özellikle teknoloji ürünleri, makine ve tıp malzemeleri gibi önemli gönderilerin bulunduğu pazarda şirketin, taşımacılık sektöründe liderliği elde etmeyi hedeflediği kaydedildi.

Güneydoğu Asya'daki bağlantı merkezi olarak Singapur'u belirleyen TNT'nin, Avrupa, Güneydoğu Asya ile Çin arasındaki bağlantıyı, bu bölgelerin önemli ticaret yollarına katarak daha da geliştirmeyi hedeflediği ifade edilen açıklamada, yapılan bir araştırmaya göre, Çin ve topraklarının, Güneydoğu Asya'nın en büyük ticaret ortağı olmasının yanı sıra havayolu taşımacılığı hacminin yüzde 24'ünü temsil ettiği belirtildi.

TNT Ekspres'in Operasyon Başkanı James McCormac, şirketin yapacağı 100 milyon avroluk yatırıma ilişkin olarak, Avrupa'da pazar lideri ve Çin'in en geniş yurt içi karayolu ağına sahip olan TNT'nin, müşterilerine fark yaratan çözümler sunmak için çok güçlü bir konumda olduğunu ifade etti.

McCormac, "Gelişmekte olan Asya bölgesinde yurt içi, bölge içi ve belirli uluslararası rotalarda liderlik elde etmek ise stratejik hedefimiz. TNT'nin Çin ve Avrupa arasındaki taşıma hacmi 2007 yılında yüzde 20'den fazla büyümüştür ve Singapur'daki bu durağın, hacim artışını hızlandıracağı kesindir" dedi.