BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.387,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sorgunda yeşil kart kullanımı düşüyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesinden yeşil kart kullananların sayısı 27 binden 14 bine düştü.

Abone ol

Sorgun Kaymakamlığı Yeşil Kart Büro Sorumlusu Çağlar Taştan, 90 bin nüfuslu Sorgun ilçesinde 14 bin 422 kişinin yeşil kart kullandığını söyledi.

 Daha önceki yıllarda yeşil kart kullanan kişi sayısının daha fazla olduğunu ifade eden Taştan, "Kaymakamımız Ertuğrul Kılıç göreve başladığında bu sayı 27 bin civarında idi şu an Sorgun ve civar köylerinde aktif yeşil kart kullananların sayısı 14 bin 422 dir. İlçe kaymakamımızın bu konudaki hassasiyeti sonucun da yeşil kart ihtiyacı olanlar tespiti çabuk, hızlı ve doğru şekilde yapılmaktadır " dedi.

Yeşil kart başvurularının çok dikkatle incelendiğini belirten Taştan " Sorgun Yeşil kart bürosu olarak başvuruları titiz bir şekilde inceliyoruz. Yeşil kart başvurularında istediğimiz bazı belgeler dışında kişinin oturduğu mahallede çapraz sorguyla araştırılarak yeşil karta gerçekten ihtiyacı olanları tespit ediyoruz.

Bunun dışında ailenin gelir tablosunu oluşturup inceliyoruz. Eğer ailenin aylık kişi başına düşen geliri 243 TL'nin altındaysa o kişiye yeşil kart veriliyor eğer üstündeyse sosyal güvenlik kurumuna gönderiyoruz ve SGK da aylık 30 TL karşılığın da o kişi emeklilik dışında diğer sağlık hizmetlerinden yararlanıyor" diye konuştu.