BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,65
ALTIN 2.391,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yüzlerce kişi kendini tartışma ortamında buldu

Derslerde yapılan tartışmalarda hızını alamayan öğrenciler sanal alemde büyük bir kitleye ulaştı

Abone ol

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü) öğrencilerinin derslerde başlattıkları tartışmalar internete taşınınca farklı meslek gruplarındaki yüzlerce kişi tarafından büyük ilgi gördü.

C.Ü Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin derste başlattıkları tartışmalar internete taşınınca, çeşitli meslek gruplarından yüzlerce kişi kendini büyük bir tartışma ortamında buldu.

Öğrencilerin müfredatların da eğitim gördükleri, 'Problem Olarak Felsefe Tarihi' dersinde, dönem araştırması yapmak için bazı konular üzerinde çalışmaya başladılar. Farklı üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler ve akademisyenlerden yardım almak, onlarla ortak bir platformda tartışmak ve bilgi sahibi olma için 'Sosyoloji Tartışmaları Platformu' nu oluşturan öğrenciler beklemedikleri bir ilgi ile karşılaştı.

Sosyal Paylaşım Sitesi'ndeki tartışma platformuna kısa sürede dahil olan çok sayıda tartışmacı Cern deneyinin sosyal sonuçlarından, teknolojik gözlerle izlenmenin insan davranışlarını nasıl etkilediğine kadar çeşitli konularda birbiriyle tartışıyor. Öğrenciler internet üzerindeki bilgi aktarımının ve diğer kullanıcılar ile tartışmalarının kendileri için çok yararlı olduğunu belirtirken, konu hakkında bir açıklama yapan sitenin kurucusu Araştırma Görevlisi Güney Nair, öğrencilerin, ders ile ilgili sorumluluklarını, teknolojinin tüm olanaklarından yararlanarak yerine getirmelerinin mutluluk verici olduğunu belirterek "Bilgi toplumu sürecinde, bilgiyi arayan bulan, doğruluğunu sınayan, değerlendiren, özümseyen ve yorumlayan gençlerin ülkemizin gelecek garantisi olduğunu unutmamalıyız. Artık teknolojik olanaklar bir çok olumsuzluk gibi taşrada kalmak kaygısını da ortadan kaldırıyor" dedi.