BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.384,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İsrail menşeli tohumlara savaş!

Gazze'ye yardım götüren uluslararası yardım konvoyuna yapılan saldırı sonrası Türk üreticiler, İsrail menşeli sebze tohumlarına karşı savaş açtı.

Abone ol

Sinop Ziraatçılar Derneği Başkanı İlyas Çolak, fide satışları için kullandığı seyyar fide arabasına yazdığı sloganla, 'İsrail menşeli ürünleri terk edin' kampanyası başlattı.

Aracın üzerine yazdığı "İsrail Ürünlerine Son" sloganıyla genleriyle oynanmış ürünlerin bir an önce bırakılarak doğal ürünlere geçilmesi telkininde bulunan Çolak, üreticileri de İsrail ürünlerine karşı bilgilendiriyor.

Genleriyle oynanan ürünlerin insanlarda ömrü kısalttığı ve kısırlığa yol açtığını ileri süren İlyas Çolak, İsrail'in yardım konvoyuna yaptığı saldırı sonrası üreticilerin İsrail ürünlerini bıraktığını ve yerli ürünlerin satışında patlama yaşandığını söyledi.

"Geniyle oynanmış olan bu ürünler insanların genlerine de zarar veriyor. Gende değişiklik yapmalarının amacı; tohum alınmasını önlemek ve ürünü kısırlaştırıp her yıl tohumun kendilerinden alınmasını sağlamak. Kısa ömrü olan bu ürünler ayrıca çok meyve versin mantığını taşıyor. Dolayısıyla üreme hücreleri yok edilen bu sebzeleri tüketen biz insanların da
sperm sayıları azalıyor ve bu ürünler kısırlığa neden oluyor.

Ayrıca cinsel güçte de düşüşlere sebebiyet verdiği bilimsel olarak tespit edilmiştir. Bu olumsuzluktan insanları kurtarmak için her insanın ve kurumun üstüne düşeni yapması ve olayı biraz da millileştirmesi gerekmekte. Bu da genleriyle oynanmamış yerli ürünlerimizi üretmek ve tüketmekten geçiyor" dedi.