BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,62
ALTIN 2.384,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultangazi'de 'Okul Kapanış Şenliği' coşkusu

Sultangazi Belediyesi tarafından, 2009-2010 Eğitim-Öğretim döneminin son haftasına girilirken organize edilen “Okul Kapanış Şöleni” coşkuyla kutlandı.

Abone ol

Yorucu bir sezon geçiren öğrencilerin gönüllerince dinlenmeleri için Cebeci Şehir Parkı’nda düzenlenen şenliğe Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Ceylan, Mustafa Birinci ve Av. Hacı Orhan, Gazi Cemevi Vakfı Başkanı Veli Gülsoy, belediye meclis üyeleri, bazı birim müdürleri ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı.

SULTANGAZİ BAŞARILARLA ANILACAK

Gecede bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay yorucu bir sezonun tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatarak, “Bugün büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Bu mutluluğun adına da karne şenliği dedik ve sizlerle birlikteyiz” dedi. Bu etkinliğin farklı bir anlamı olduğunu söyleyen Altunay şöyle devam etti: “Sultangazi yeni bil ilçe. Ancak şunu ifade edebilirim ki ilçemiz başarılarıyla tanınacak ve başarılarıyla anılacak. Bunu da birlikte yapacağız. Bunların altyapısı hazırlandı. Bu konuda en önemli adres Sultangazi Mesire Alanı. Sizleri yazın sürekli olarak buraya bekliyoruz. İyi vakit geçirmeniz için orada her şey düşünüldü. Yanıbaşınızdaki mesire alanını boş bırakmayın.”

Yaz döneminin düzenlenecek etkinliklerle daha dolu bir şekilde yaşanacağını ifade eden Başkan Altunay, “Bu yaz da tiyatrolarla, sinemalarla sizlere geliyoruz. Bu tür etkinliklerimizin sayısı artacak. Sultangazi’yi hep birlikte güzel günlere taşıyacağız. Eylül ayında ilçemizin kamu binaları için çalışmalar başlıyor. Sizden aldığımız güç ve enerji ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ALTUNAY’A TEŞEKKÜR

Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya da yaptığı konuşmada, ilçede 30 ilköğretim okulu ve 5 de lise olduğunu hatırlatarak, “Belediyemizin geleneksel hale getirdiği karne şenliğinin böylesine coşkulu olması doğal. Okullarımızın başarılı bir yıl geçirmesini sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar Demir ve ekibi ile eğitim dünyamızın gönüllüsü olan Belediye Başkanımız Cahit Altunay ve ekibine teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ise yaptığı konuşmada, 81 bin öğrenci ile başlanan eğitim öğretim döneminin 84 bin öğrenci ile tamamlanmakta olduğunu söyledi. Öğrenci sayısının sürekli arttığı ilçede eğitim öğretim olarak dolu dolu bir yılı bitirdiklerini söyleyen Demir, sportif ve kültürel alanlarda da önemli çalışmalar yapıldığını belitti ve bütün öğrencileri kutladığını söyledi. Demir, eğitim gönüllüsü Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’a da kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Gecede, sportif ve kültürel anlamda çok büyük başarılar elde ederek ilk üçe girmiş Sultangazili öğrencilere Kaymakam Çelikkaya, Başkan Altunay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir tarafından hediyeleri verildi. Törende daha sonra 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin nefes kesen halk oyunları ekibinin gösterisi izlendi. Ergün Baylav Engelli Okulu öğrencilerinin yaptıkları gösteriler de geceye katılanlar tarafından ilgiyle takip edildi. Daha sonra sahne alan pop müziğinin sevilen sesi Doğuş, birbirinden güzel eserleriyle hayranlarını coşturdu. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazililere unutulmaz anlar yaşatan ünlü sanatçıyı tebrik ederek, kendisine bir buket verdi.