BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,56
ALTIN 2.385,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vanlı Gazze gönüllüsü ailesine kavuştu

Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan gönüllülerden Vanlı Arif Koçer, ailesine kavuştu.

Abone ol

Öğle saatlerinde İstanbul-Van seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla memleketine gelen Arif Koçer, eşi Filiz, 5 yaşındaki kızları Ceylim ve Amina Sema Koçer ile çok sayıda dernek, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcisi tarafından Van Ferit Melen Havaalanı'nda karşılandı.

Yaşadığı dehşet dolu saatlere rağmen kutsal bir görevi ifa etmenin huzuru içinde olduğunu söyleyen Koçer, İsrail'in asıl korsan yüzü ile muhatap olduklarını söyledi.

Sivil insanlara gerçek mermilerle müdahale edildiğini anlatan Koçer, "Biz 7 tane sivil gemi iken, bize 40 tane bot, 2 tane denizaltı ve savaş gemileri ile müdahale edildi. Yakınımızdaki arkadaşlarımız gerçek mermilerle şehit edildi" dedi.

İsrail hükümeti ve ordusuna da beddualarda bulunan Koçer, "İnşallah, hukuk tanımaz, bütün dünyaya meydan okuyan İsrail kendi sonunu hazırlar" dedi.

Gelen yolcu bölümünün dış kapısında bekleyen kalabalık bir grup, Koçer'i tekbirlerle karşıladı. Sivil toplum örgüt temsilcileri ve dernek yöneticileri tarafından çiçeklerle karşılanan Koçer, daha sonra oluşturulan konvoy eşliğinde evine götürüldü. Koçer'in içinde bulunduğu araca yaklaşan yaşlı bir vatandaş ise hatırını sorup kendisine dua etti.