BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,00
HABER /  POLİTİKA

Sonuçları böyle öğrenecekler

Partiler sonuçları anında öğrenebilmek için bakın nasıl yöntemler buldular.

Abone ol

Partiler, seçim sonuçlarını işte böyle öğrenecek;

AK PARTİ, YSK GİBİ SİSTEM OLUŞTURDU

AK Parti, seçim sonuçlarını kendi teşkilatlarından internet üzerinden alacak. Türkiye genelindeki 158 bin 700 sandığın bilgileri “AK üye” sistemine girildi. Partideki 15 ayrı bilgisayarda tüm sandıkların bilgileri yer alıyor. AK Parti SKM(Seçim Koordinasyon Merkezi), teşkilatların gönderdiği kesin sonuçları YSK gibi kendi sistemine girecek. Böylece YSK’nın açıkladığı sonuçlar ile AK Parti’nin kendi elde ettiği bilgiler karşılaştıralacak, farklılık olması halinde itiraz edilecek.

SKM Başkanı Mustafa Ataş, “Tüm sandıkların bilgisi bize gönderilecek. Girilen bilgiler, kesin sonuç olacak. Öyle anlaşılıyor ki saat 22-23 gibi sonuçlar netleşmiş olur” dedi.

CHP TELEFON AĞI KURDU

CHP Genel merkezi bugünkü seçimlerin sonuçların daha erken öğrenebilmek için il başkanlıkları ile direkt bağlantılı telefon ağı kurdu. Telekom ile yapılan anlaşma sayesinde CHP Genel Merkezi’nin 4. katında kurulacak olan seçim sonuç merkezine 81 ilden telefon bağlandı. Aynı şekilde her il başkanlığında da bulunacak telefonlardan genel merkeze sonuçlar anında iletilecek.

MHP TEŞKİLATLARDAN BİLGİ ALACAK 

MHP Genel Merkezi de seçim sonuçlarını takip etmek üzere seçim merkezi oluşturdu. İl ve ilçelerden bildirilen sonuçları sinevizyon aracılığıyla parti içinde ve dışında kurulacak dev ekranlarla duyurulacak.

DP 40 TELEFONLA BAĞLANTILI

DP’de ise Genel Merkezi’ndeki Genel İdare Kurulu salonu seçim merkezi haline getirildi. Yaklaşık 40 telefonla kurulacak servisle il ve ilçelerden gelen sonuçları alınacak. Oy oranları ise sinevizyon ekranlarıyla yansıtılacak.

GP ÖZEL BİR HAZIRLIK YAPMADI

GP ise genel merkezde seçim sonuçlarını izlemek için özel bir hazırlık yapmadı. Parti görevlileri gece boyunca görev yaparak genel merkezi açık tutacak ancak teşkilatlardan bilgi akışı için özel bir önlem alınmadı. GP kurmayları da seçim sonuçlarını evlerinden TV kanallarından takip edecek.