BIST 10.274
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,85
HABER /  SAĞLIK

Bebeğinizi ağlatan sevgi

Bebeğinizi rahatlatmak için sadece altını temiz tutmak, karnını doyurmak yetmiyor.

Abone ol

Ailelerin, çocuklarıyla ilgili en fazla yakındıkları sorunların başında gelen ''ağlamanın'', herhangi bir biyolojik rahatsızlık değil, sevgisizlikten de kaynaklanabileceği bildirildi.
    
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Acil Tıp Birimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayri Levent Yılmaz,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeklerin sadece hastalandıklarında değil, duygusal yönden açlık hissettiklerinde ve ilgisiz kalındığında da ağlayabildiklerini söyledi.
    
Doç. Dr. Yılmaz, hiçbir rahatsızlığı olmamasına rağmen günde 3 saatten daha uzun süren, haftada 3 günden daha fazla tekrarlayan bebek ağlamasının mutlaka dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Yılmaz, ''Ağlayan bebek yakınması, çocuk acil polikliniklerinde sık karşılaşılan, hem anne ve babayı endişelendiren hem de hekime dedektiflik görevinde genellikle faili meçhul dosyalar açıp kapattıran bir yakınma'' dedi.
    
Ağlamanın genellikle fiziksel sağlık açısından sorun oluşturmadığını
belirten Doç. Dr. Yılmaz, ''Bu durumlarda hekimin ağlayan bebeğin ağlama nedenini çok dikkatli bir öykü, fizik inceleme ve yakın gözlemle bulması ve tedavi etmesi gereklidir'' dedi.
    
Doç. Dr. Yılmaz, ağlama nöbetlerinin bebeklerde genellikle yaşamın 2 ve 3.
haftasında başladığını, saatlerce sürebildiğini, ağlamanın çoğunlukla ikindi
zamanı, akşamları ve gece yarısında tetiklendiğini, 4'üncü aydan sonra ise
genellikle ortadan kalktığını, ancak günde 3 saatten fazla süren ağlamanın
mutlaka nedeninin araştırılıp çözüm yoluna gidilmesi gerektiğini kaydetti.