BIST 10.303
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,48
HABER /  POLİTİKA

Sonuçları nerede izleyecekler?

Liderler seçim sonuçlarını nerede takip edecekler?

Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal’ın dışında tüm liderler seçim sonuçlarını partilerinin genel merkezinde takip edecek.

ERDOĞAN: Başbakan Erdoğan, sabah seçim bölgesi İstanbul’da olacak. Evinin bulunduğu Üsküdar’da Burhaniye İlköğretim Okulu’ndaki 2165 nolu sandıkta oyunu kullanacak olan Erdoğan, öğleden sonra Ankara’ya geçecek. Başbakan, seçim gecesi AKP Genel Merkezi’nde olacak. Erdoğan, seçim sonuçlarının belirginleşmesinden sonra parti binasının balkonuna çıkarak basına ve partililere hitap edecek.

BAYKAL: Oyunu memleketi Antalya’da kullanacak olan CHP lideri Deniz Baykal ise seçim sonuçlarını Angora evlerindeki evinde izleyecek. Baykal’ın diğer seçimlerde yaptığı gibi evinden çıkmayı düşünmediği de öğrenildi. CHP’den ilk açıklamayı ise basından sorumlu genel başkan yardımcısı Eşref Erdem’in yapacağı öğrenildi.

BAHÇELİ: Oyunu Ankara’da kullanacak olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise seçim sonuçlarını kurmaylarıyla birlikte parti genel merkezinde takip edecek.

AĞAR: Oyunu seçim bölgesi Elazığ’da kullanacak olan Ağar akşam saatlerinde Ankara’ya gelerek seçim sonuçlarını parti genel merkezinde takip edecek.

KUTAN: Saadet Partisi de genel merkez binasında seçim merkezi oluştururken seçim sonuçlarını Kutan partide, Necmettin Erbakan’ın ise evinde takip edecek.

UZAN: Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ise oyunu kullandıktan sonra seçim sonuçlarını da İstanbul’daki evinde izleyecek.

Seçimleri 200 yabancı gazeteci izleyecek

22 Temmuz seçimlerine yabancı ilgisi tam “iki kat” arttı. Basın Yayın genel Müdürlüğü’nün her seçimde Ankara’da kurduğu basın merkezine, yurtdışından 200 gazeteci akredite oldu. Bu sayı, 2002 seçimlerinde sadece 100 olmuştu. Seçimlere en büyük ilgi İngiltere’den. 42 İngiliz gazeteci seçimleri izlemek üzere akredite olurken, ABD’den 20 gazeteci geldi. İspanya seçimleri Ankara’daki 15 İspanyol gazeteci, Rusya ve Belçika’dan 9’ar gazeteci, Yunanistan’dan 5 gazeteci seçimi Ankara’da izleyecekler.