BIST 10.197
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.437,76
HABER /  GÜNCEL

Soner Yalçın 16 saattir sorguda!

Soner Yalçın'ın emniyette dün başlayan sorgusu yaklaşık 16 saattir devam ediyor.

Abone ol

Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu odatv.com'un Beyoğlu'ndaki merkezi saat 06.00'da basıldı. Aynı saatte Soner Yalçın ile odatv.com'un Haber Müdürü Terkoğlu, Sorumlu Yazıişleri Müdürü Pehlivan ve Editör Ayhan Bozkurt'un evlerinde de arama yapıldı. Yalçın, Terkoğlu, Pehlivan ve Bozkurt gözaltına alındı. Yalçın'ın emniyette dün başlayan sorgusu yaklaşık 16 saattir devam ediyor.

Ergenekon soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün istemi üzerine İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararla, odatv.com'un Beyoğlu'ndaki merkezi ile İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın, Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Sorumlu Yazıişleri Müdürü Barış Pehlivan ve Editör Ayhan Bozkurt'un evlerinde arama yapıldı. Pazar günleri Hürriyet'te tarih yazıları da yazan Yalçın, Terkoğlu, Pehlivan ve Bozkurt aramaların sonunda gözaltına aldı. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, önceki gün Ergenekon soruşturması kapsamında odatv.com ile Yalçın, Terkoğlu, Pehlivan ve Bozkurt'un evlerinde arama yapılması için nöbetçi olan İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme arama, el koyma ve yakalama kararı çıkarttı.

Kararda gerekçe olarak Ergenekon terör örgütü üyeliği ve bu kapsamda Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesinde yer alan halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlaması gösterildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri 5 adrese saat 06.00'da eşzamanlı olarak geldi. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği arama, el koyma ve yakalama kararlarını gösteren polisler daha sonra detaylı arama yapmaya başladı. Barış Terkoğlu'nun evindeki aramalar 8 saat sürdü. Barış Terkoğlu saat 15.00'te gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Barış Terkoğlu'nun avukatı Hüseyin Ersöz, "Kitapların aralarını, yatak odasındaki çamaşırları bile aradılar. Film ve müzik CD'leri de dahil bütün dijital dökümanlara el koydular. Akademisyen olan eşinin ders notlarına da el konuldu" dedi. Soner Yalçın'ın Levent'teki villasında yapılan aramalarda, Yalçın'ın eski eşi avukat Feza Yalçın da bulundu. Aramalar sürerken Akşam Gazetesi Yazarı Oray Eğin ve televizyoncu Hakan Aygün villaya geldi. Polis Eğin ve Aygün'ü eve sokmadı. odatv.com'un merkezindeki aramalarda, bilgisayarların harddiskleri kopyalandı. Kopyalama işlemi sırasında odatv.com saat 09.40'tan itibaren düzenli yayın yapamadı.

8 AY TAKİP

odatv.com, geçen yıl Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar ve polislerin birlikte katıldığı iftar yemeğiyle ilgili fotoğrafları yayınladı. Bu tarihten sonra savcılık internet sitesinin takip edilmesini istedi. İddialara göre polis, 8 ay önce mahkeme kararıyla Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Ayhan Bozkurt'u teknik ve fiziki olarak takip etmeye başladı. Soner Yalçın'ın eski eşi ve avukatı Feza Yalçın, odatv.com'a yaptığı açıklamada, "Soner Bey kendisinin TV kanalı kurma çalışmaları sebebiyle gözaltına alınmış olabileceği kanısında. Evde kitap yazarken tuttuğu notları, birçok kitabı, cd'lerine ve şu an içerde bulunan Ergenekon sanıklarının kendisine imzalayarak hediye ettikleri kitaplara el koydular" dedi.

ALKIŞLARLA

Barış Terkoğlu'nun evindeki arama 8, Soner Yalçın'ınkindeyse 11.5 saat sürdü. Soner Yalçın, saat 17.55'te çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu güvenlik kordonuyla evden çıkartıldı. Polis arabalarına bindirilen Yalçın ve Terkoğlu, alkışlarla uğurlandılar.

ÇUVALLA GELDİLER

Polisler, araçlarının bagajında getirdikleri koliler ve çuvallarla Soner Yalçın'ın evine girdiler. Operasyon sırasında polis ekipleri Soner Yalçın'ın evinde arama yaparken, polis ekipleri çevrede de güvenlik önlemi aldı.