BIST 10.070
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.434,69
HABER /  EKONOMİ

Turkcell'den dev işbirliğine yeşil ışık!

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Deutsche Telecom'un şirketin Almanya'daki MVNO işlerinde pay almasına açık olduklarını ve Suriye'de de benzer bir adım atılabileceğini belirtti.

Abone ol

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Deutsche Telecom'un şirketin Almanya'daki MVNO işlerinde (mobil sanal network işletmecisi) pay almasına açık olduklarını ve Suriye'de de benzer bir adım atılabileceğini belirtti.

Ciliv, Barcelona Dünya Mobil Telefon Kongresi'nde Pazartesi günü Reuters'e yaptığı açıklamada, "Deutsche Telekom ile hisse alımı konusunu konuştuk ancak koşullar oluşturulana kadar beklemek istiyoruz. Biz buna açığız" dedi. Turkcell, Alman şirketle Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk'ün Türkiye ile bağlantılarını dikkate alarak, Deutsche Telekom'un ağı üzerinden MVNO olarak 3G hizmeti vermek üzere birliktelik oluşturmuştu. Ciliv, bu hizmetin Nisan ayında başlayacağını aktardı.

Ciliv, Turkcell'in Suriye'de yapılacak 3. mobil telefon lisansı ihalesine katılmayacaklarını belirtirken bu ülkede yaşayan Türkleri dikkate alarak Almanya benzeri bir sistemin gündeme gelebileceğini aktardı.

CEO, "Suriye komşu ülke ve önemli bir potansiyeli var. Biz Suriye konusunda heyecanlıyız ama bu ülkede üçüncü mobil telefon lisansı ihalesine ilgi göstermiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Turkcell CEO'su Doğu Avrupa konusunda de, henüz Sırbistan hükümetinin satmak istediği ulusal telekom şirketine teklif verme konusunda kesin karar vermediklerini belirtti. Süreyya Ciliv, "Telekom Srbija konusunda ekibim dikkatle inceliyor. Bu önemli bir fırsat gibi görünüyor" dedi. Bununla birlikte Ciliv ayrıca fiyatın yüksek göründüğüne dikkat çekti.